dissabte, 10 de març del 2018

Serren 15 arbres perquè lluïen un llacet groc

Li serren 15 arbres perquè lluïen un llacet groc i diu: ''Els seguiré posant, si ens arronsem, malament!''

"A mi no em molesten gens els seus signes ni les seves identitats, el que ens preocupa és l'absència de les nostres i que ens treguin les que nosaltres volem posar"

Un hortet a la barriada de La Valldan, a Berga. Més de quinze anys tenint cura d'uns fruiters, l'Àngel Guixé es va trobar al matí de dimarts 15 arbres destrossats: els havien tallat amb una serra. Perquè només aquells 15 arbres? Tots ells lluïen un llacet groc que Guixé explica els té posats des que els Jordis són a la presó (més tard també membres del Govern) i hi ha el Govern a l'exili.

Un dels arbres d'Àngel Guixé tallats per portar un llacet groc. Foto de Mar Guixé
"Devia ser el dilluns a la tarda o cap al tard, perquè hi passa molta gent per aquí de dia" explica Àngel Guixé a directe!cat. "Vaig marxar diumenge i vaig tornar dimarts i m'ho vaig trobar així. L'hort es troba a 5 minuts de Berga i molt a prop de La Valldan. "El mateix dia a la tarda ja ho vam denunciar als Mossos" narra amb serenor.
Guixé ha patit un clar atac d'odi polític. "Només han tallat els arbres que tenien un llacet groc, els altres no els van tocar". També recorda: "hem estat mesos fent el gat i la rata. Ja el primer cop van durar uns dies i mels treien. Jo els tornava a posar. Ara han decidit tallar-los". Els unionistes, carregats de ràbia, van venir amb alguna serra mecànica "una d'aquelles fines que no són de fuster, perquè el tall és prim i net".

Alguns dels arbres tallats per portar un llacet groc. Foto de Mar Guixé
Els tinc posats des que van tancar els Jordis i el Govern va marxar a l'exili. Guixé explica que no s'arronsarà pas: "aquí seguirem igual, els tornarem a posar als altres arbres, ni un pas enrere, sinó... malament!". Encara no se sap si és un veí de Berga o de la comarca o algú que hi té una segona residència.
"A mi no em molesten gens els seus signes ni les seves identitats, el que ens preocupa és l'absència de les nostres i que ens treguin les que nosaltres volem posar".
La seva fia, la Mar Guixé, va penjar les fotos i l'anunci es va fer viral: "sí, hem rebut molts suports de la xarxa, dels veïns i dels mitjans de comunicació, us vull donar les gràcies".
· Article publicat a directe!cat el 08.03.2018

1 comentari:

adam ha dit...

Que trist. Hi ha persones gens tolerants.