divendres, 31 de gener del 2014

Una plaga amb denominació d'origen


 De cabres i de bocs

Ben mallorquina aquesta denominació d'origen, amb noms i llinatges, Tomeu Seguí, artífex en la creació de la cabra "salvatge" mallorquina, com espècie ancestral (dos mil anys de colonització illenca) i d'aprofitament cinegètic. ( Gobierno Balear Folleto ).  Gabriel Company, conseller  de Medi Ambient i  president en excedència de la patronal agrícola i ramadera de Mallorca, seguits de tot un enfilall de funcionaris i polítics irresponsables, que han estat i són, i que no tenen dos dits de front en deixar a les cabres la gestió de la forest de Mallorca de Menorca i d'Eivissa, és a dir, en provocar una situació de devastació en el medi forestal històricament mai vista, per afavorir el descontrol d'una espècie invasora com és la cabra domèstica, amb greus conseqüències ecològiques per a l'evolució dels boscos, desertització i  afavoriment del canvi climàtic. 

4 comentaris:

Adam ha dit...

Una preguntam aquestes cabres domèstiques estan asilvestrades o són de ramats i d'algú? Per les fotos veig que que fan mal als arbres. Hi ha alguna manera de reduir-los sense matar les cabres? Potser esterilizant-los?
gràcies.

Joan Vicenç ha dit...

Mira, enlloc de contestar-te et pas un enllaç on trobaràs resposta al que demanes. Gràcies.

http://www.gobmallorca.com/forum/viewtopic.php?id=2071

jd ha dit...

Què passa doncs ?
La cabra i els seus efectes no son invisibles !!!
Que no teniu prou clíniques oftalmològiques per a aquesta gent ?

Joan Vicenç ha dit...

És d'una curtor intel·lectual ancestral, més que de vista, encara que si els ho fan veure, tampoc és garantia que hi posin remei. Hi ha funcionaris, i ja no parlem de polítics, que valdria més pagar perquè, al menys en horari laboral, no sortissin de casa seva ni virtualment!

Salut JD i no perdeu el fil, que anau bé.