dijous, 10 de març del 2011

Temps de brotades i de reivindicacions

On volen que anem?

Des que hi havien els carrers adoquinats que contemplo aquesta estrena primaveral del balcó estant.
Ara mateix tot allò que veig són branques i borrons, tot a punt d'esclatar, encetant una nova primavera. S'endevina una onada de gemmes amoïnades i cofoies per estrenar verds nous, tendríssims i golafres de llum.
I encara hi ha qui es pensa que amb això s'hi pot traficar. Que la gestió del verd es pot privatitzar, que se'n poden obtenir beneficis i es pot minimitzar indefinidament una feina que és de servei a la comunitat. Com si es tractés de rentabilitzar la llum del sol o la creixença dels arbres i amb el guany obtingut es pogués fer ploure a gust de l'accionariat majoritari.
Els arbres, el verd urbà, també tenen conveni col•lectiu: és el dels treballadors municipals !
Ara l'Ajuntament ha trobat la solució a la crisi: ha decidit acomiadar els jardiners que rellevaven els companys jubilats.
Penso que una ciutat culta, moderna i oberta al món no s'ho pot permetre. Barcelona es mereix donar una imatge amable, d'una certa qualitat paisatgística. Això juntament amb uns serveis eficients és fonamental per a poder crear les condicions adequades per a tirar endavant. És una feina de tots, sí, però també dels que gestionen la política dels recursos humans. I així, no sé on volen que anem.

J.D. Fernàndez i Brusi

4 comentaris:

Adrián FA ha dit...

Cert. Avui vaig arribar tard a la manifestació... tothom marxava :(

Salut Joan!!! de part de l'Adrián Ferrero

malesherbes ha dit...

Hola companys:

publiquem l'article en el nostre bloc

salut i un fort abraçada!!!

jd ha dit...

Adrià, aviam si ens veiem !
Jo no hi era a la mani i tampoc he pogut començar el quatri de primavera. Passa que estic de baixa però per sort no estic tan cardat com per a no poder pensar...
Espero que et vagi tot molt bé !!

Companys,
No patiu per la meva salut, que els de "Nuevas Prestaciones Médicas"ja se'n ocupen: al 5è dia de sortir de l'hospital ja m'estaven trucant ( i en trenta anys hauré estat de baixa tres dies !!! )
Salut i feina per tothom !

Joan Vicenç ha dit...

No puc estar més d'acord amb tu JD, amic dels arbres de la terra.