diumenge, 26 de maig del 2013

Els Arbres Invisibles

Descoberta una nova família d’arbres urbans:
els Arbres Invisibles

Avui per avui quedar exclòs del paisatge urbà és tan fàcil com ésser un arbre. Mentre els jardiners municipals fan, altres desfan. Pel mig molta gent badant, eternament badant.
Potser aquests temps tan tràgics que estem vivint justifiquin la malaltia i el desequilibri que provoca aquests estralls, però no pas la inoperància del sistema que n’hauria de tenir cura. Amagar el cap sota l’ala i no admetre allò evident no és el millor camí…
Molta Guàrdia Urbana, molt telèfon de l’incivisme, l’ajuntament respon i la gestió del coneixement. De la GU millor ni parlar-ne, que porten setze bales a la butxaca i es deuen d’activar només quan hi ha sang i fetge, això de fer indagacions de temàtica epifítica no és de prou entitat. És història el reglament de la seva creació que deia: "Haurà de conservar acuradament l'estat dels serveis públics a la seva zona, adonant immediatament de qualsevol deficiència o particularitat que observés en el paviment, fanals, arbrat, voreres, és a dir, quants serveis fan referència a la via publica".
Després d’haver-me trobat amb una cinquantena d’arbres marcats, seguint un determinat recorregut - que irònicament partia de la biblioteca del barri - m’he negat a contemplar aquesta merdagada de forma quotidiana.

Aquest és el resultat al qual he arribat, presentat amb la discreta repulsió que proporciona la perspectiva obtinguda amb el pas d’aquesta esplèndida primavera:

1/
ajuntament.respon@bcn.cat 28 de març de 2013
Benvolgut ciutadà/ciutadana:
Les dades de la seva petició són les següents:
Codi de la petició: 3709ZPC
Tema de la petició: PINTADES / CARTELLS > NETEJAR PINTADA O CARTELL EN ESPAI PÚBLIC
Adreça: Carrer VILADOMAT, 0041
Gràcies per utilitzar aquest servei.
Ajuntament de Barcelona

2/
26 d'abril de 2013
Benvolgut ciutadà,
Responem a la vostra petició rebuda el 28 de març de 2013, amb codi 3709ZPC sobre pintades o cartells.
Us informem que, després de fer les actuacions pertinents, s'ha resolt la incidència.
Us agraïm la vostra comunicació. La participació de la ciutadania és molt important per millorar els serveis municipals i la convivència a la ciutat. Restem a la vostra disposició per a futures comunicacions.
Cordialment,
-----------------------
icona_signatura
Direcció Serveis de Gestió del Coneixement
Hàbitat Urbà
Ajuntament de Barcelona
-----------------------

3/
8 de maig del 2013
Benvolgut ciutadà,
Responem a la vostra petició rebuda el 26 d'abril de 2013, amb codi 3709ZPC-02 sobre pintades o cartells.
Us informem que, una vegada realitzades les comprovacions pertinents, no s'ha trobat cap desperfecte o deficiència segons les dades que ens vàreu indicar.
Hem de dir que es va netejar el C. Viladomat números, 62,60,58,54,48,46-44. Viladomat/Tamarit 2 pas vianants. Viladomat/Manso pas vianants 3 pintades.
Seria bo disposar del seu telèfon de contacte per saber exactament el que es vol netejar. L'únic serveis que no es fa són els troncs del arbres.
Si disposeu de més informació respecte a la incidència, us agrairem que us poseu de nou en contacte amb nosaltres per verificar les dades i revisar novament la vostra petició. Us recordem que podeu contactar amb nosaltres a través de l'apartat "Atenció en línia" del web municipal www.bcn.cat, o bé trucant al telèfon gratuït 900 226 226.
Agraïm la vostra comunicació. La participació de la ciutadania és molt important per millorar els serveis municipals i la convivència a la ciutat. Restem a la vostra disposició per a futures comunicacions.
Cordialment,
Hàbitat Urbà
Ajuntament de Barcelona
-----------------------
La vostra opinió ens importa. Opineu a http://www.bcn.cat/queixes/opina?i=c&codiEnq=3709ZPC-02
Nota: Si us plau, no respongueu directament a aquesta adreça de correu electrònic ja que no és operativa. Per comunicar qualsevol incidència, queixa, suggeriment o agraïment, podeu posar-vos en contacte amb l'Ajuntament de Barcelona trucant al telèfon del Civisme 900 226 226 (telèfon gratuït) o a través de la pàgina web www.bcn.cat (apartat "Atenció en línia"). Moltes gràcies per la vostra col•laboració.
Les vostres dades personals s'incorporaran a un fitxer titularitat de la Direcció d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Barcelona, amb la finalitat de gestionar el tractament de la vostra petició i utilitzar-les com a contacte amb els ciutadans i per la millora dels canals d'atenció. Podreu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel•lació i oposició en els termes establerts a la normativa sobre protecció de dades, adreçant-vos per escrit al Registre General de l'Ajuntament de Barcelona, indicant en l'assumpte: Exercici de Drets

J.D. Fernàndez i Brusi