dimarts, 3 de juliol del 2012

Foc i irresponsabilitat al País Valencià


Carta d'un brigada d’extinció d’incendis
contra la precarietat de recursos


Entre les nombroses crítiques per la gestió dels incendis que ha fet la Generaliat Valenciana hi ha també les del personal d'extinció, com el bomber que va criticar a Canal 9 la manca de recursos. També ha circulat molt per la xarxa una carta escrita per un treballador d'una brigada d'extinció d'incendis. VilaWeb s'hi ha posat en contacte: es tracta d'Eduard Benavent Laguna, brigadista des de fa divuit anys i que treballa en la brigada de Castelló de Rugat. Aquesta és la seva carta:

Sóc treballador d'una brigada d'extinció d'incendis forestals:

La Generalitat Valenciana ha retallat de manera significativa el personal i el material per a l'extinció d'incendis i per a altres emergències. L'anomenat 'canvi substancial de les condicions de treball' s'ha traduït en la no contractació de les brigades que entraven de reforç durant l'estiu allà on fes més falta; i suposa saltar-se de manera sistemàtica un conveni que ens ha portat a molts anys de lluita. Hi ha gent treballant vint-i-quatre hores ininterrompudes, posant en perill la seua vida i la dels altres companys.

La gent que treballem en aquesta feina no mos queixem; és la nostra feina. Però quan veus que la serra crema, la serra que ens ha vist créixer, i saps que, per culpa d'uns polítics ineptes que només volen eixir en les fotos i al telediari, els incendis es fan gran grans i es posa en perill la vida de tantes persones, t'agarren ganes d'anar a les Corts i botar-li foc. A veure qui apaga l'incendi.

Crec que és hora, per molts motius, que diguem a aquestos polítics que ja està bé, que comencen a treballar per a la gent i per als interessos de la gent, i no per als interessos seus i d'uns pocs privilegiats amb padrí.

Quan vegeu imatges d'incendis forestals descontrolats, recordeu que hi ha moltes maneres de cremar la serra, i que no sols és responsable qui encén l'incendi. Un fort recolzament per a la gent que patix aquest infern. Sapigueu que nosaltres ens deixarem la pell per apagar-lo.

Eduard Benavent Laguna, brigadista de Castelló de Rugat (Vall d'Albaida)

Notícia de Vilaweb

Fotos: Catalunyapress i EFE. Gràcies.

1 comentari:

Carme Rosanas ha dit...

Que fa plorar llegir i saber aquestes coses... quina ràbia!