Un curs d'estiu de la Universitat de Girona
Des de fa temps, la societat es pregunta com haurien de ser les relacions entre la societat i la naturalesa, arran, sobretot, dels greus reptes ambientals que ens planteja el planeta.
Els objectius del curs 'La invenció de la Natura' són:
- Entendre com ha evolucionat el concepte de natura des de les cultures primigènies fins a la nostra societat actual.
- Debatre, amb diferents experts, com han de ser les relacions entre la societat i l’entorn natural.
- Presentar una vivència de com connectar-se amb la natura.
En conclusió, volem que l’estudiant que participi en aquest curs d’estiu entengui com ha evolucionat el concepte natura i com han estat, com són i com podrien ser les relacions entre la natura i la societat.
Aquest curs s'adreça a tots els estudiosos de la naturalesa, és a dir, geògrafs, biòlegs, geòlegs, educadors ambientals i gestors d’espais naturals protegits.
•
La invenció de la Natura
• Data inici : 05/07/2017
• Data finalització : 07/07/2017
• Lloc realització : Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, Campus Barri Vell i a la fageda d'en Jordà.
• Professorat :
– Jordi Pigem. Doctor en Filosofia, professor associat de la Universitat de Barcelona i conferenciant, amb tesi doctoral El pensament de Raimon Panikkar, una filosofia de la interdependència (Premi de Filosofia de l'Institut d'Estudis Catalans).
– Josep Maria Mallarach. Consultor ambiental independent. Doctor en Biologia, Màster en Ciències Ambientals i llicenciat en Geologia, amb la tesi doctoral "Millorar l’efectivitat dels espais naturals protegits: identificació, reconeixement i integració dels valors culturals i espirituals als espais naturals protegits d’Europa".
– Aïna S. Erice. Biòloga de formació, i escriptora-divulgadora de vocació, especialitzada en la intersecció entre natura (regne vegetal) i cultura humana. Va cursar estudis a la UIB (llicenciatura i màster en biologia de les plantes en condicions mediterrànies).
– Joandomènec Ros. Catedràtic des del 1986, i ara catedràtic emèrit, d'ecologia a la Universitat de Barcelona, on va dirigir el Departament d'Ecologia. Especialista en ecologia marina (bentos marí, mol·luscs opistobranquis i conservació de la biodiversitat).
– Xenia Ros. Terapeuta Gestalt, professora de Qi Gong i co-creadora de l'Escola de Qi Gong "Ona de Jade" que fonamenta les pràctiques en relació a les estacions com a part curativa d’aquesta medicina ancestral.
• Coordinació :
- Josep Gordi i Serrat. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i doctorat en Geografia per la mateixa universitat; Màster d’Estudis Regionals, Urbans i Metropolitans de la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor de Geografia a la Universitat de Girona des del 1990.
• Informació i inscripcions : Universitat de Girona, Cursos d'estiu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada