dimecres, 14 de juny del 2017

La invenció de la Natura

Un curs d'estiu de la Universitat de Girona

Des de fa temps, la societat es pregunta com haurien de ser les relacions entre la societat i la naturalesa, arran, sobretot, dels greus reptes ambientals que ens planteja el planeta.
Els objectius del curs 'La invenció de la Natura' són:
- Entendre com ha evolucionat el concepte de natura des de les cultures primigènies fins a la nostra societat actual.
- Debatre, amb diferents experts, com han de ser les relacions entre la societat i l’entorn natural.
- Presentar una vivència de com connectar-se amb la natura.
En conclusió, volem que l’estudiant que participi en aquest curs d’estiu entengui com ha evolucionat el concepte natura i com han estat, com són i com podrien ser les relacions entre la natura i la societat.
Aquest curs s'adreça a tots els estudiosos de la naturalesa, és a dir, geògrafs, biòlegs, geòlegs, educadors ambientals i gestors d’espais naturals protegits.
La invenció de la Natura

Data inici : 05/07/2017
Data finalització : 07/07/2017
Lloc realització : Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, Campus Barri Vell i a la fageda d'en Jordà.
Professorat :
Jordi Pigem. Doctor en Filosofia, professor associat de la Universitat de Barcelona i conferenciant, amb tesi doctoral El pensament de Raimon Panikkar, una filosofia de la interdependència (Premi de Filosofia de l'Institut d'Estudis Catalans).
Josep Maria Mallarach. Consultor ambiental independent. Doctor en Biologia, Màster en Ciències Ambientals i llicenciat en Geologia, amb la tesi doctoral "Millorar l’efectivitat dels espais naturals protegits: identificació, reconeixement i integració dels valors culturals i espirituals als espais naturals protegits d’Europa".
Aïna S. Erice. Biòloga de formació, i escriptora-divulgadora de vocació, especialitzada en la intersecció entre natura (regne vegetal) i cultura humana. Va cursar estudis a la UIB (llicenciatura i màster en biologia de les plantes en condicions mediterrànies).
Joandomènec Ros. Catedràtic des del 1986, i ara catedràtic emèrit, d'ecologia a la Universitat de Barcelona, on va dirigir el Departament d'Ecologia. Especialista en ecologia marina (bentos marí, mol·luscs opistobranquis i conservació de la biodiversitat).
Xenia Ros. Terapeuta Gestalt, professora de Qi Gong i co-creadora de l'Escola de Qi Gong "Ona de Jade" que fonamenta les pràctiques en relació a les estacions com a part curativa d’aquesta medicina ancestral.
Coordinació :
- Josep Gordi i Serrat. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i doctorat en Geografia per la mateixa universitat; Màster d’Estudis Regionals, Urbans i Metropolitans de la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor de Geografia a la Universitat de Girona des del 1990.
Informació i inscripcions : Universitat de Girona, Cursos d'estiu.