dimecres, 9 de febrer del 2011

Una nova bellotada a Moixent

La Costera

AE-Agró commemora el Dia de l’Arbre a Moixent amb una nova bellotada

El col·lectiu ecologista de La Costera
planta 400 llavors de carrasca


Un any més, els membres d’Acció Ecologista-Agró a la comarca de La Costera celebren el Dia de l’Arbre amb una bellotada a Moixent. Els nostres companys van plantar 400 llavors de carrasca (Quercus ilex) a la Serra de l’Atalaya. Amb esta activitat grans i menuts van posar el seu granet d’arena per a fer de Moixent un poble més verd.

Diumenge 30 de gener, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera va celebrar el Dia de l’Arbre amb una nova plantació de llavors de carrasques (Quercus ilex) al terme municipal de Moixent. Una desena de grans i menuts van desafiar al mal oratge i es van desplaçar pel matí fins a la Serra de l’Atalaya. Baix una dèbil pluja que els va acompanyar durant quasi tota l’activitat, els nostres companys van fer 100 forats i en cada un d’ells van plantar quatre bellotes.Els companys de La Costera van optar novament per plantar llavors i no arbres, ja que així es pot cobrir una major extensió de bosc i plantar un major número de futures carrasques. A més a més, este mètode permet reforestar millor zones de difícil accés. Cal recordar que, com tantes altres muntanyes valencianes, les de Moixent també es van aprofitar en el passat per a la producció de carbó vegetal, motiu pel qual les carrasques escassegen en determinades zones forestals d’este municipi, ja que en aquell temps s’arrancaven fins i tot les seus arrels.
En principi, els membres d’AE-Agró La Costera anaven a també plantar llavors de pins (Pinus halepensis) i de freixes de la flor (Fraxinus ornus). No obstant, com que estes dos espècies ja tenen una bona població d’arbres a la Serra de l’Atalaya, van decidir centrar-se en la plantació de carrasques per potenciar la presència d’esta espècie autòctona a la zona.
Altre dels objectius de l’activitat era la retirada de bosses-trampa de la processionària del pi. Però, afortunadament la zona de la Serra de l’Atalaya on van realitzar la bellotada no estava afectada per esta plaga.
· Article publicat a Acció Ecologista-Agró el 09.02.2011 ·

1 comentari:

José Mª Peiró ha dit...

Molt bé, bona sementera! Que un mínim de plantetes aguanten el primer estiu i els primers anys. M'agrada allò de "bellotada" terme ja prou popular des fa vàries dècades, també a la meseta castellana, gràcies a la gent amiga dels arbres de tot arreu. A banda, vull comentar que les llavors, més que plantar-se es sembren, veritat que sí? Ànim amb tots els esforços reforestadors ;)
José Mª Peiró