dimecres, 23 de novembre del 2005

El dret de l’Arbre a la ciutat

Declaració del Dret de l’Arbre a la Ciutat
Carta de Barcelona
Text aprovat en el Congrés "L'arbre i la Ciutat"
Barcelona, 2 de Juny de 1995

En el reconeixement que:

La ciutat necessita de l’arbre com a un element essencial per garantir la vida.

El desenvolupament de l’arbre en la ciutat ha de donar-se en tota la seva plenitud, aprofitant tot el que ens ofereix i en tota la seva potencialitat, si disposa de l’espai i les condicions que requereix.

El sistema d’arbrat de les nostres ciutats és un sistema bàsic i com a tal ha de ser valorat, planificat i gestionat.

L’arbre contribueix a l’arrelament de la cultura en el lloc i en la millora de les condicions d’habitabilitat en el medi urbà, ambdós, factors determinants de la qualitat de vida a la ciutat.

Ens comprometem:

Com a ciutadans, com a professionals que desenvolupem les nostres activitats entorn a les estructures, formes i dinàmiques de la ciutat, com a professionals de l’arbre, personalment i mitjançant les nostres Institucions, a:

Situar l’arbre en el seu paper bàsic, com a un dels primers recursos patrimonials de la ciutat

Desenvolupar i promoure, de forma integral i contínua, informacions, inventaris, tècniques de gestió, pràctiques, procediments, productes, serveis i estàndards que possibilitin la implantació de l’arbre a la ciutat en condicions de qualitat i dignitat.

Difondre, informar i formar al públic en general, als diversos col·lectius professionals, als sectors industrials i de serveis, a les escoles i als instituts i universitats sobre la importància essencial de l’arbre en la vida de la ciutat.

Establir polítiques, reglamentacions, normatives i pràctiques en l’Administració i el Govern de la ciutat que garanteixin les condicions òptimes per a la vida de l’arbre.

Replantejar tots els elements que conformen actualment l’espai urbà i pensar els futurs - en la seva concepció, planejament, producció, gestió, ús i reutilització - des de l’òptica dels requeriments i potencialitats del sistema d’arbrat urbà.

Com a Ajuntament signant, a:

Què totes les consideracions anteriors de respecte a l'arbre s'incorporaran a les nostres normes municipals.

Per l’anteriorment descrit:

Ens comprometem com a Ajuntament signant a que totes les consideracions anteriors de respecte a l'arbre s'incorporaran a les nostres ordenances, normes, disposicions i acords municipals.
~ ~
· Text de la declaració en castellà ·
~ ~
~
Massa sovint llegim als diaris com en algun poble o ciutat han tallat algun arbre sense cap justificació raonable, com fan unes podes exagerades i perjudicials, com urbanitzen carrers sense pensar amb els arbres. Cal fer el possible per tal que tots els Ajuntaments s’impliquin d’una manera més activa i favorable amb l’arbrat urbà. A la Declaració del Dret de l’Arbre a la Ciutat, s’hi han adherit i l’han signat alguns Ajuntaments d’arreu. Estaria bé que tots els municipis ho fessin.
Ara, un possible pas a fer podria ser que tothom qui s’estimi els arbres: associacions, grups, ciutadans a nivell particular, .. demanin als seus ajuntaments que també s’adhereixin i signin aquesta declaració. Els que ho demanin i els Ajuntament que s'hi adhereixin, estaria bé que ho fessin saber a :
A.E.Arboricultura [Jardí Botànic]. c/ Quart nº 80. 46008 València.Correu: info@aearboricultura.org · http://www.aearboricultura.org
I si també ho voleu fer saber a Amics arbres · Arbres amics ho explicarem aquí
~

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.