dissabte, 10 de novembre del 2018

Salvem l'Alzina

Salvem l'Alzina
i les casetes del carrer Encarnació

Veïns i veïnes de la Vila de Gràcia de Barcelona es mobilitzen per salvar les cases i l’alzina del carrer Encarnació. Cal dir prou a l’especulació immobiliària que expulsa a la gent de casa i del barri. Cal aturar la destrucció del patrimoni pel lucre especulatiu.
El dimecres 7 de novembre la immobiliària Encarnación Invest S.L va començar l’enderrocament de tres casetes històriques del carrer Encarnació (n° 13-15-17) i dels arbres que hi ha al jardí, entre ells una alzina bicentenària, amb l’objectiu de construir-hi apartaments de luxe.

Això és un nou exemple de l’especulació que es pateix, cada vegada més, arreu i a la Vila de Gràcia. És per això que el veïnat ha ocupat la finca i s’ha organitzat per aturar les obres i fer d’aquest espai un lloc viu on satisfer les necessitats del veïnat.

Gràcia és un dels districtes de Barcelona amb la problemàtica més gran pel que fa a l’habitatge (lloguers impossibles, mobbing immobiliari, salaris miserables, desallotjaments i desnonaments), que resulta en l’expulsió de les veïnes i l’elitització del barri. L’enderrocament d’aquestes cases juntament amb la destrucció del jardí, i la posterior construcció d’edificis de luxe amb una nova zona verda, suposaria un triomf més del capitalisme i l’especulació que ens ofega, i que no es pot acceptar.

A més del lucre especulatiu, aquesta demolició també posa en perill la flora i fauna de la Vila. L’alzina amenaçada té més de 200 anys d’història documentats i compleix les característiques per ser catalogada com a arbre monumental. Actualment hi fan niu diverses espècies d’ocells, algunes de protegides, entre les quals hi ha un mussol, estornells i tórtores. Fonts diverses indiquen que malgrat els propietaris tenen els permisos en regla per a l’obra i un informe favorable a la tala, s’han comès múltiples irregularitats, entre elles els danys provocats al patrimoni natural.

A la Vila de Gràcia hi falten molts equipaments públics reivindicats pel veïnat en diverses lluites: habitatge social, centre de dia públic i 100% gratuït, escoles bressol i centres educatius, espais per a joves, locals per a caus i esplais, locals públics de foment de la cultura, centres cívics… Es pot fer de les parcel·les del carrer Encarnació un espai de vida per a les veïnes,, no sols un projecte d’especulació capitalista. Davant la impunitat de les immobiliàries, mobilització popular i expropiació com a resposta. Si la ciutadania s’organitza, es guanya. Prou gentrificació i prou especulació. Les casetes i l’alzina s’ha de quedar al barri.

Seguiu la informació a les xarxes socials amb aquests Hashtags :
#defensemlalzinadegracia #casetescarrerencarnacio #salvemlalzina
Per col·laborar en les accions per a conservar tot aquest patrimoni podeu seguir aquestes pàgines :
Salvem l'AlzinaSalvem l'Alzina a twitterSalvem l'Alzina a Telegram • 
• Salvem l'Alzina i les casetes d'Encarnació a Facebook 

1 comentari:

  1. Hola! Coneixeu el meu llibre "100 Arbres singulars de la ciutat de Barcelona". Te 721 fotos en color en 314 pàgines. Ll.

    ResponElimina

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.