diumenge, 28 d’octubre del 2018

Arbres que es belluguen

Arbres que bateguen, respiren i mouen el terra

Des del Quebec arriben imatges que no deixen indiferents

El dia 21 d'octubre, l'alerta sísmica mundial es disparava amb 2 forts terratrèmols a l'oest del Canadà, dins del mar. La magnitud, gairebé 7 graus. Ràpidament, el sistema d'alerta de tsunamis va indicar que no hi havia perill.
Uns minuts després, des del Quebec, arribaven imatges d'un bosc amb el terra que "respirava i bategava". Semblava que les arrels dels llargs troncs estiguessin, literalment, tremolant. Ràpidament vàrem relacionar terratrèmol i les imatges. Però no. Separaven l'epicentre i el Quebec milers de quilòmetres.
Observant amb deteniment les imatges, el fort vent sacsejava les copes dels altíssims arbres i els troncs feien moure un terra gens rocallós, més aviat amb un gruix important de material orgànic poc dens.

Senzillament, estàvem davant d'arbres que es bellugaven sencers, fins a les arrels, com mostren aquestes imatges màgiques de "respirar i bategar".
Francesc Mauri
· Article publicat a 'El Temps de TV3' el 25.10.2018

*Món meteorològic*
Arbres que lluiten amb vents intensos a Sacre-Coeur, Quebec, Canadà.

1 comentari:

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.