divendres, 1 de maig del 2015

Setmana dels Boscos Urbans

Posar en valor els ecosistemes forestals
de les ciutats

Del 7 al 16 de maig de 2015 se celebra la Setmana dels Boscos Urbans. Prenent com a seu l’Aula Ambiental Bosc Turull i l’entorn proper (Parc Güell, La Creueta del Coll, Turó del Putxet, Collserola, etc.), es desenvoluparan diverses activitats, tallers i espais d’intercanvi per tal de posar en valor els ecosistemes forestals a les grans ciutats.
La Setmana combina propostes teòriques i pràctiques per tal d’afavorir la participació ciutadana en el repte d’avançar cap a unes ciutats més sostenibles. Celebrarem diverses activitats, tallers i espais de reflexió per tal de donar a conèixer i posar en valor els ecosistemes forestals a les grans ciutats.
Totes les activitats són gratuïtes, però és necessària inscripció prèvia (places limitades)

Dijous 7 de maig, de 18.00h a 20.00h
Inauguració de la Setmana i taula rodona: la ciutat al bosc versus el bosc a la ciutat.
Quins impactes, vulnerabilitats i beneficis es generen als espais urbans (i en les persones que els habiten) i en els espais naturals pel fet d’estar tant propers? Amb Jose Antonio Corraliza (psicòleg social), Josep Mascaró (arquitecte en cap del Parc de Collserola) i Teresa Garcerán (Direcció d'Intervenció, Innovació i Qualitat Mediambiental. Medi Ambient i Serveis Urbans - Hàbitat Urbà. Ajuntament de Barcelona).

Divendres 8 de maig, de 9.00h a 11.30h
Experiències educatives i criteris de qualitat en les activitats relacionades amb sistemes forestals urbans.
Sessió formativa d’intercanvi d’experiències adreçada a professionals de l’educació ambiental. Es presentaran experiències educatives d’arreu del territori i es relacionaran amb una bateria de criteris de qualitat. Formadora: Margarida Feliu.

Dissabte 9 de maig, de 9.00h a 11.30h i Dijous 14 de maig de 18.00 a 20.00h
Passejada guiada: Ciutats i boscos en transició - Ruta dels Tres Turons.
Res millor per entendre la importància dels boscos urbans que conèixer alguns dels que trobem a Barcelona. Punt d’inici al bosc de l’Aula Ambiental Bosc Turull i finalitzarà al Turó de la Rovira. Guies: Josep Espigulé i Ramon Bartolí.

Dimarts 12 de maig, de 18.00 a 20.00h
Taller pràctic sobre el disseny de balcons. Fes + verda la teva ciutat!
A través d’aquest taller familiar explicarem els beneficis del verd urbà, com planificar un balcó i les diferents plantes que es poden adaptar a les particularitats de cada espai. Es faran esqueixos i s’elaborà un insecticida natural. Formadora: Eva de Lecea.

Dimecres 13 de maig, de 17.30 a 19.30h
Els boscos urbans, espais d’aprenentatge
Sessió formativa per a formadors/es on facilitarem recursos per iniciar processos d’aprenentatge sobre biodiversitat i ciutat. Treballarem estratègies educatives i aprofundirem sobre els boscos urbans i els serveis ambientals que ofereixen. Formador: Joan Manel Riera.

Dissabte 16 de maig, de 10.00 a 14.00h
Jornada de voluntariat: Conservem el Bosc Turull!
Com a cloenda de la Setmana dels Boscos Urbans us convidem a participar en una jornada de voluntariat apte per a tota la família on condicionarem diferents espais del bosc Turull. Algunes de les tasques que realitzarem són l’extracció de vegetació invasora, la construcció de caixes niu i la retirada de deixalles.

Us convidem a fer un cop d’ull al blog de la Setmana dels Boscos Urbans, on podreu trobar més informació i us agrairem que ho feu arribar a qui penseu que en pot estar interessat/da.

La Setmana dels Boscos Urbans és una iniciativa de la Societat Catalana d’Educació Ambiental i Associació Hàbitats. El projecte compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

blog de la Setmana dels Boscos Urbans · #SetmanaBoscosUrbans
Societat Catalana d'Educació Ambiental - Tel. 932133945 - scea@scea.cat -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.