dijous, 10 de març del 2011

Temps de brotades i de reivindicacions

On volen que anem?

Des que hi havien els carrers adoquinats que contemplo aquesta estrena primaveral del balcó estant.
Ara mateix tot allò que veig són branques i borrons, tot a punt d'esclatar, encetant una nova primavera. S'endevina una onada de gemmes amoïnades i cofoies per estrenar verds nous, tendríssims i golafres de llum.
I encara hi ha qui es pensa que amb això s'hi pot traficar. Que la gestió del verd es pot privatitzar, que se'n poden obtenir beneficis i es pot minimitzar indefinidament una feina que és de servei a la comunitat. Com si es tractés de rentabilitzar la llum del sol o la creixença dels arbres i amb el guany obtingut es pogués fer ploure a gust de l'accionariat majoritari.
Els arbres, el verd urbà, també tenen conveni col•lectiu: és el dels treballadors municipals !
Ara l'Ajuntament ha trobat la solució a la crisi: ha decidit acomiadar els jardiners que rellevaven els companys jubilats.
Penso que una ciutat culta, moderna i oberta al món no s'ho pot permetre. Barcelona es mereix donar una imatge amable, d'una certa qualitat paisatgística. Això juntament amb uns serveis eficients és fonamental per a poder crear les condicions adequades per a tirar endavant. És una feina de tots, sí, però també dels que gestionen la política dels recursos humans. I així, no sé on volen que anem.

J.D. Fernàndez i Brusi

4 comentaris:

  1. Cert. Avui vaig arribar tard a la manifestació... tothom marxava :(

    Salut Joan!!! de part de l'Adrián Ferrero

    ResponElimina
  2. Hola companys:

    publiquem l'article en el nostre bloc

    salut i un fort abraçada!!!

    ResponElimina
  3. Adrià, aviam si ens veiem !
    Jo no hi era a la mani i tampoc he pogut començar el quatri de primavera. Passa que estic de baixa però per sort no estic tan cardat com per a no poder pensar...
    Espero que et vagi tot molt bé !!

    Companys,
    No patiu per la meva salut, que els de "Nuevas Prestaciones Médicas"ja se'n ocupen: al 5è dia de sortir de l'hospital ja m'estaven trucant ( i en trenta anys hauré estat de baixa tres dies !!! )
    Salut i feina per tothom !

    ResponElimina
  4. No puc estar més d'acord amb tu JD, amic dels arbres de la terra.

    ResponElimina

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.