dimecres, 23 de febrer del 2011

Poesia sota els ametllers florits a Masquefa

Poesia sota els arbres
"Poesia sota els ametllers florits"

Masquefa
Diumenge 27 de febrer del 2011

A 2/4 d’11 del matí:
Trobada a la Plaça de l’Estació
per anar passejant cap el camp d'ametllers


Al camp d'ametllers, mentre s’esmorza o es fa una mossada,
asseguts sota els arbres:

Recital de poesia sota els ametllers florits
a càrrec dels poetes :

Xènia Dyakonova, Oriol Prat, Marisa Olivera,
Pere Urpí i Jordi Muntané


Està previst que cap a les 12 del migdia
es tornarà passejant cap a casa.


A les 2 del migdia es farà un dinar amb els participants i els assistents que hi vulguin estar. Preu del dinar: 15 euros.
Reserva i compra de tiquets pel
dinar fins el dijous dia 24 a les oficines de L’Alzinar (Tel. 93 772 68 61).

• Es podran comprar poemes dels autors del
recital pel preu simbòlic de 2 euros •


• Pel recital, cadascú s’hauria de portar un entrepà o una mossada i una beguda •
• Com que allà no hi ha lloc per seure, els assistents que ho vulguin es poden portar una estora, catifa, coixí o sac de plàstic per seure a terra o cadiretes plegables •

L’ametller, la flor de l’ametller, l’ametlla
L’ametller és un dels arbres que d’antic més s’han cultivat al mediterrani i que ha contribuït molt significativament a l’alimentació de la gent, per això arreu ha generat al seu voltant una pila de símbols, mites i histories llegendàries.
La florida de l’ametller és el símbol premonitori que ja es comença a superar l’hivern i aviat arribarà la primavera i això ens fa sentir més contents. Per això l’ametller també és símbol de la precocitat i la rapidesa d’acció, de la represa, del rejoveniment i del renaixement de la vida, també simbolitza la fragilitat i la dolçor.
En algunes cultures l’ametller és un arbre màgic i en algunes es representa com una escala de set esglaons pels quals es pot arribar als set cels i les flors simbolitzen els àngels que ascendeixen al cel o descendeixen a la terra. Les vares màgiques i els bastons que atorguen poders i autoritat són o han de ser de fusta d’ametller.
L’ametller és un arbre de vida i juntament amb l’ametlla estan relacionats amb la fertilitat i la fecunditat, es considerava que l’ametlla era la vulva de on sorgia la vida i la llet d’ametlla s’identificava amb la energia creadora i es comparava amb l’ejaculació i l’esperma. Segurament per això en molts llocs era costum repartir confits d’ametlles quan es celebraven casaments i els naixement dels infants.
L’ametlla també simbolitza el secret ben guardat que ha de ser descobert per a poder-se nodrir el cos i l’esperit.
La mitologia ens explica diverses histories relacionades amb l’ametller, la de Zeus, Agdistis, Dionís i Sangarios; la de Attis; la de la filla del rei mitològic de Frígia, Mides; la de Fil•lis i Demofont.
La tradició diu que la contemplació de les flors blanques, primerenques i fràgils de l’ametller ens ajuda a asserenar, alegrar, equilibrar i a ser una mica més feliços.

"Poesia sota els ametllers florits"
Per tot això, volem reprendre aquests recitals de poesia sota els arbres contemplant els ametllers florits, esperant que els poetes ens ajudin a descobrir els secrets ben guardats que han de ser descoberts per a poder nodrir el cos i l’esperit i tot plegat ens ajudi a passar una vetllada plaent i a ser una mica més feliços. Tothom hi està convidat, us hi esperem.

Organitza: Amics arbres · Arbres amics – L’Alzinar, Societat Recreativa i Cultural
Amb la col•laboració de: Els Poetes i Cardús Llopart

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies per haver organitzat aquest acte tant interessanttt !!!!!
    Per aquelles coses de la vida que t' arriven d' imprevist, no hi podré ser, tanmateix.... agraïré TOTES LES FOTOS i totes les informacions possibles !!!!
    Una abraçada.
    ibèria

    ResponElimina
  2. Només una llàstima, sense menysprear la bellesa d'aquests ametllers florits: el terreny és erm, hi falta aquella altra bellesa de la terra treballada, els arbres ben esporgats, els marges drets, les camades netes... Feu un cop d'ull a un article preciós:

    http://www.avui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/373897-els-erms-i-els-conreus.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss

    ResponElimina

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.