dissabte, 27 de febrer del 2010

La natura també és cultura

La biodiversitat dels Països Catalans
La natura també és cultura
Com podem protegir-la els catalans?

Taula rodona
Dijous 4 de març del 2010, a les 7 de la tarda

Catalunya alberga una gran riquesa natural. Malgrat ser un territori força petit, la varietat de climes i substrats fa que el nombre d’espècies que l’habiten sigui molt elevat, respecte a d’altres territoris amb més extensió.
D’altra banda, la tradició naturalista i conservacionista catalana també és extensa i, compta amb un llarg bagatge. En aquest sentit, la compilació d’estudis, publicacions científiques i d’altres obres de temàtica naturalista es remunta a d’altres segles assolint una basta continuïtat fins l’actualitat.
Òmnium Cultural i Depana consideren que el coneixement i la conservació de la natura també són cultura, i en el marc de l’Any Internacional de la biodiversitat, organitzen un acte amb l’objectiu de difondre la riquesa biològica de Catalunya. També es persegueix posar en valor els ecosistemes catalans i fomentar-ne la seva conservació, tot implicant al conjunt de la societat catalana.
La taula rodona comptarà amb la participació de diferents ponents, que exposaran els seus coneixements sobre la riquesa biològica catalana:

· Jordi Pigem, doctor en Filosofia Premi de Filosofia de l'Institut d'Estudis Catalans. És autor de Bona Crisi (Kairós, 2009) i El pensament de Raimon Panikkar (Institut d'Estudis Catalans, 2007).
· Mª Purificació Canals, doctora en Biologia, presidenta de Depana
· Xavier Font, doctor en Biologia, investigador de l'IRBio (Institut de Recerca de la Biodiversitat, Universitat de Barcelona)
· Ferran Rodà, doctor en Biologia, ecòleg del CREAF (Centre de Recerca i Aplicacions Forestals) i membre de la ICHN (Institució Catalana d'Història Natural)

Lloc: Seu d'Òmnium a Barcelona (C/ Diputació 276, Principal - Barcelona)
Preu: Gratuït

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per publicar la convocatòria! És molt interessant que les entitats que promouen la cultura comencin a incloure el coneixement de la història natural en el seu concepte de "cultura".

    ResponElimina

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.