dimarts, 3 de novembre del 2009

Dossier de jardins històrics i botànics

Un dossier digital de Jardins

Els jardins tenen avui un significat cultural notable. Són espais distingits, modelats i transformats pels humans, on la vegetació és l'element de composició principal. Constitueixen un patrimoni de primer ordre a casa nostra, modelen el paisatge i contribueixen a la millora de la qualitat de vida dels seus habitants. En aquest sentit, catalogar-los, conservar-los i promocionar-los són tres prioritats imprescindibles.
És precisament amb aquesta finalitat que l’Observatori del Paisatge de Catalunya acaba de crear el dossier digital Jardins, consultable en català, castellà, anglès i francès, amb l’objectiu de fer més proper un patrimoni sovint poc conegut i valorat. Es pot consultar en aquesta adreça: Dossiers Jardins
El dossier recull, classifica i ordena la principal informació sobre jardins històrics i botànics de Catalunya, l'Estat espanyol i la resta del món, que es troba disponible a Internet (incloses les institucions i entitats dedicades al seu estudi i gestió), i neix amb la voluntat d’esdevenir un espai de referència sobre aquesta temàtica per a persones especialitzades i per al públic en general interessat, que anirà creixent i actualitzant-se periòdicament.
El dossier Jardins és el tercer que publica a Internet l’Observatori del Paisatge, després del dedicat als paisatges de la pedra seca i als arbres monumentals i singulars.

3 comentaris:

  1. M´ha sorprès gratament veure que no s´han oblidat del meu petit jardí de la Serra de Tramuntana. Per a mí és tot un orgull després de 20 anys treballant per a transformar un simple hort de tarongers en un jardí amb plantes de tot el mon i conservar el trocet de muntanya el més verge possible.

    Joan

    ResponElimina
  2. Interessant article que os l'agafen per penjar-lo a nostre bloc

    salut!!!!

    males

    ResponElimina
  3. Joan, espero que algun dia em puguis ensenyar i explicar aquest magnífic i entranyable jardí que has anat fent.

    Malesherbes, salut i endavant companys.

    ResponElimina

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.