dissabte, 6 de juny del 2009

Fruiters d'un temps



“Fruiters d’un temps”, campanya per a la recuperació

dels arbres tradicionals de Balears


No volen parar el temps. Volen gaudir-ne. Per a això, retornen a l'agricultura tradicional i a un consum saludable i no devorador.


L'associació internacional Slow Food, amb Laura Boadas i Maria Solivellas al capdavant, que agrupa més de 83.000 persones de tot el món, va presentar el passat dia 4 la campanya "Fruiters d'un Temps II”, programa de recuperació i distribució de varietats de fruiters tradicionals de les Balears.


Montserrat Pons, apotecari de Llucmajor, que gràcies a la seva passió i dedicació ha creat a la seva finca Son Mut Nou la col·lecció i el banc de conservació més important d’Europa de figueres, i Llorenç Payeras, membre fundador d’Slow Food a Balears, productor de formatge d’ovella roja mallorquina, i que des de fa vint anys estudia temes relacionats amb les varietats locals de plantes i fruites de les illes, tenen l’objectiu de posar a l’abast de tothom aquests arbres fruiters de la mà d’Slow Food.


A la primera edició ja varen recuperar 2.823 fruiters de 13 espècies i 67 varietats diferents, i en aquesta segona campanya ofereixen 14 espècies i 117 varietats: 31 tipus de figueres diferents, 23 pomeres, 15 pereres, melicotoners, atzeroles, nesprers...


Per a aquesta segona edició de “Fruiters d’un temps” el termini de peticions ja està obert. Per 12 euros i 15 euros (els nespres i les figueres) i amb la paciència d’un any i mig, podem ajudar a recuperar els arbres del nostre patrimoni.


Les comandes es poden fer a través del correu fruiters@slowfoodib.org


Una informació de AgroNotícies




Fotos JV


1 comentari:

  1. Super interessant. Jo som de s'illa i me pareix molt bé i molt constructiu que se fàssin aquest tipus d'activitats.

    ResponElimina

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.