dissabte, 15 de novembre del 2008

Lladres d'oliveres i ametllers

Quan la realitat supera la ficció

Si aquest cas següent hagues succeït als Estats Units, avui tota la premsa de casa nostra en parlaria. Ja que ha passat a la Catalunya rural, ni els mitjans de comunicació de Barcelona en parlen.

À. M. de Vinebre (Ribera d'Ebre) va anar un dia a la seva finca d’oliveres i ametllers a la partida de la Canella, propera a la localitat. La seva sorpresa va produir-li un crit d’esglai quan va veure que havien desaparegut de la seva propietat 300 oliveres centenàries i més d’un centenar d’ametllers.
Els lladres, amb maquinaria pesada, havien entrat al tros, podat cada arbre, i els havien arrencat, carregat en grossos camions i fet desaparèixer per camins de nova creació; destruint sèquies, marjades i boscos.
Denunciat el fet a la Guardia Civil, aquets han trobat ràpidament el malfactor, que ha fet d’aquesta practica una forma de vida en temps de crisi: les oliveres les exporta a Holanda i d’altres països com a arbres de jardineria; i els ametllers trossejats els ven, com a llenya ben pagada, als estadants urbans de cases de cap de setmana.
Amb tota la documentació a la mà, A.M. es va posar en mans dels advocats d’Unió de Pagesos perquè portessin al lladre davant la justícia. Cobrada la bestreta –abundant com correspon a un sindicat de propietaris- i passats els mesos, els advocats li diuen que ells no li poden gestionar el cas, perquè el lladre és membre del Sindicat, i això implica incompatibilitat. Unió de Pagesos no li torna la bestreta.
El Barrinaire
· Article publicat a El Barrinaire el 13.11.2008
·

1 comentari:

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.