dijous, 3 d’abril del 2008

Abril de revoltes


50 dies de marxa pel decreixement; ara a les comarques de Girona

La marxa pel decreixement, continua avançant, i ara ja són, un miler els km superats, i 50 els dies que portem, pedalada a pedalada, re-voltant Catalunya. O el que és el mateix, portem dos terços del recorregut i ens queda un terç, fins que el 26 d'abril, la Marxa Temps de re-voltes, realitzi la darrera etapa del recorregut, de Mataró a Barcelona.

De moment hem visitat ja unes 22 comarques i en visitarem 13 més durant aquesta marxa abans de finalitzar-la

El passat dissabte vàrem fer la nostra entrada a les comarques de Girona, fent el trajecte de Berga a Ripoll. Ahir i avui som a la Garrotxa i demà partim cap al pla de l'estany. La primera part del cap de setmana serem a l'Alt Empordà i després al Gironès. En total serem a les comarques de Girona, fins el 13 d'abril.

Estem contents de visitar aquestes comarques en un moment en que la lluita contra la Mat, està arribant a un punt àlgid, amb la gran manifestació del passat diumenge a Girona, mobilitzacions que saludem amb entusiasme i que esperem conèixer més detalladament aquests dies.

La Mat és per nosaltres un símbol d'aquest sistema de creixement que abans que plantejar-se parar, pretén acumular més i més infraestructures per poder consumir suposadament més i més energia, tot i que cada vegada tenim més dades i més proves, que demostren que en realitat el creixement de consum energètic està arribant als seus límits naturals i que si no el reduïm voluntàriament l'haurem de reduir a la força.

En lloc d'infraestructures com la MAT que eternitzen un model tan insostenible, proposem el decreixement: la reducció progressiva del consum energia, alhora que la nuclear i els combustibles fòssils, siguin substituïdes per energies renovables descentralitzades, és a dir que siguin produïdes el més aprop possible d'on es produeixin. Aquest model de reducció, descentralització i relocalitzaciò hauria de ser comú a molts sectors econòmics, com per exemple el sector industrial, el comerç, el transport i els serveis, que haurien de reduir la seva activitat econòmica, per tal que tots plegats puguem viure aquí a casa, com arreu del món, en equilibri amb els ecosistemes.

Som conscients que aquestes transformacions impliquen un canvi de sistema econòmic; hi ha alternatives i n'estem parlant amb molts i molts col·lectius arreu del territori, perquè pensem que són els moviments socials i no les èlits polítiques qui poden assumir aquest repte de construir un altre manera de viure.

Així doncs, 50 dies després, seguim marxant per aturar l'economia de creixement i posar en marxa el decreixement.

Temps de re-voltes, Olot, La Garrotxa, 1 d'abril del 2008.

http://www.tempsdere-voltes.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.