dimecres, 8 d’agost del 2007

Recursos genètics: una bona iniciativa


Nicaragua: una iniciativa per col·locar la ciència al servei de la gent.

En el marc d’un llarg procés de consulta entre institucions, sectors productius i organitzacions de la societat civil fortament compromeses amb la temàtica ambiental i la defensa de la biodiversitat, s’ha anat gestionant un conjunt de polítiques i lleis que tenen l’objectiu de reglamentar el sector vinculat a la protecció dels recursos genètics i garantir la sobirania i seguretat alimentària i de nutrició a Nicaragua.

Aquestes polítiques beneficiaran a les comunitats que, per molt temps, han estat les que han resguardat els recursos genètics i que mai han fruit de beneficis equitatius i sostenibles per aquesta important tasca. També es garantirà la productivitat, perquè a la política de biotecnologia es parla de no promoure la biotecnologia transgènica, sinó de promoure la biotecnologia tradicional al servei del rescat dels recursos genètics, és a dir millorament i conservació de llavors criolles. A Nicaragua hi ha d’haver un estudi exhaustiu dels recursos genètics i no aventurar-se a haver d’adoptar tecnologies que poden portar al deteriorament dels propis recursos naturals.

Per a més informació:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.