dijous, 25 de gener del 2007

Tala d'arbres a Mollet

Denuncien la tala d’una trentena d’arbres
de zones públiques de Riera Seca

Reclamen que l’arbrat públic existent es consideri un bé a protegir als nous projectes d’urbanització.

Independents per Mollet (IxM) ha denunciat la tala d’una trentena d’arbres de la Plaça dels Ferrers i de la rambla Pompeu Fabra, del barri de la Riera Seca de la ciutat baixvallesana, on s’estan duent a terme els treballs d’urbanització del nou barri de la Vinyota.
Els independents molletans, han recordat que aquests arbres –lledoners i oms, principalment-, formaven part del patrimoni natural públic de la ciutat i havien esdevingut ja un element característic del paisatge urbà d’aquesta zona.
La responsable de medi natural i sostenibilitat d’Independents per Mollet (IxM), Marta Garcia, ha qüestionat “la necessitat real d’eliminar indiscriminadament tots aquests arbres” i ha denunciat la “manca d’interès per a preservar-los i integrar-los al projecte de reurbanització d’aquest nou espai”.
Marta Garcia, ha denunciat “l’excessiva facilitat amb la que s’opta a Mollet, per la tala de l’arbrat urbà”, ha criticat que “el ciment continuï sent a la ciutat més important que els arbres” i que “no s’hagi previst com caldria al projecte d’urbanització, la preservació d’aquests arbres que hem vist créixer dia a dia, durant els darrers dotze anys”.
La responsable de medi natural dels independents molletans ha recordat que “encara que es plantin nous exemplars a d’altres punts, no es pot justificar aquesta pràctica, perquè aquests arbres formaven part ja del paisatge urbà d’aquesta zona i la seva tala suposa una pèrdua important pel patrimoni natural de la ciutat i de les generacions futures”.
Independents per Mollet (IxM) ha instat al consistori molletà que comprovi “si l’empresa constructora disposava de l’autorització pertinent” i ha reclamat que “l’arbrat públic existent es consideri un bé a protegir als nous projectes d’urbanització “ atenent al seu valor ecològic i la seva contribució a la biodiversitat urbana.
Ciutat de Mollet, 25 de gener de 2007.
Independents per Mollet (IxM)
*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.