dimarts, 7 de febrer del 2006

Arbres apadrinats a la Betzuca

Plantació d'arbres al torrent de la Betzuca

Diumenge 5 de febrer de 2006 s'ha iniciat un projecte de reforestació i cura d'un dels últims boscos de ribera que queden al Vallès, concretament a Sant Quirze del Vallès.
Aquesta treball, és el resultat de la col·laboració entre els veïns de Can Pallàs i Llobateres, l’associació Sant Quirze del Vallès Natura i una part dels integrants del Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge de la UAB:
La redacció del Projecte en el Torrent de la Betzuca i en el Torrent de la Font del Pont, el realitzen una part dels integrants del Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge de la UAB, que varem elaborar el projecte:
EL RIU SEC, EIX FLUVIAL I EIX VERTEBRADOR
Projecte per a la recuperació de la identitat territorial i paisatgística.
• Organitzadors: Residencial Pallàs Llobateres i Sant Quirze del Vallès Natura.
• Col.laboració i Participació: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, DEPANA i membres de la UAB.
Desenvolupament de la Jornada:
• Durant al llarg del mati persones de totes les edats han plantat al voltant de 300 arbres i arbustos autòctons.
o Dins del torrent: Albers, salzes, sanguinyols, saücs,...
o Fora del torrent: Roures, alzines, aladerns, arboç,...
• Els nens han apadrinat els arbres plantats per ells mateixos, i durant els mesos d’estiu volen anar a regar-los, per ajudar a que creixin durant els seus 2 primers anys de vida. Per fer la seva futura identificació, cada arbre disposa d’una etiqueta, amb el nom del nen que la plantat.
• S’han lliurat fitxes identificatives dels arbres plantats.
• L’acte ha finalitzat amb un dinar de germanor.
L’associació Sant Quirze del Vallès Natura, vol animar amb aquest acte, tant a les persones del municipi de Sant Quirze del Vallès, com a la gent d’altres municipis, a emprendre iniciatives per millorar, mantenir i preservar el gran tresor que son els torrents.
PERQUE ELS TORRENTS NO PODEN SER TRACTATS COM CLAVAGUERES A CEL OBERT, SON TRESORS QUE FORMANT PART DE LA IDENTITAT I DEL PAISATGE DELS POBLES.
Tanmateix cal recordar, que el punt on s’ha realitzat la plantació d’avui es molt important per a la connectivitat biològica entre el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i el Parc de Collserola, ja que l’únic punt connector que queda actualment en Serra de Galliners és en el municipi de Sant Quirze del Vallès.
· Article publicat a VilaWeb.Sant Quirze del Vallès el 07.02.2006
*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.