dilluns, 5 de desembre del 2005

La Figuera religiosa de l'Índia

Ficus religiosa
*
*
Aquet noi de 15 anys medita i medita al sud del Nepal. La gent del seu país ja parla de la reencarnació de Buda. Com què ben aviat serà notícia, crec, i segur que pocs parlaran de l'arbre sota el qual medita, aquí copio una descripció. El Ficus Religiosa és de l'Índia.

La Figuera religiosa, Pipal, arbre Pippala o Bo (Ficus Religiosa) és un arbre natiu de l'Índia, considerat sagrat pels Budistes, que creun que Gautama Buda rebia la il·luminació sota un arbre Bo a Bodh Gaya. L'arbre Bo assoleix una gran mida i edat; les fulles, que pengen de pecíols llargs, flexibles, murmuren amb la brisa més lleugera. Pipal, pippala, peepul o pipul. Totes les parts de l'arbre Pipal, incloent-hi arrels, escorça, fulla i fruit, són útils.
La classificació botànica de l'arbre Bo és:
Divisió: Magnoliophyta. Classe: Magnoliopsida. Ordre: Urticales. Família: Moraceae.
Descripció de la Planta: Arbre gran. Vermell de color de flor. Flors el febrer. Fruits el maig / juny. Àmpliament trobat en serrats i àrees clares.
Parts de Planta Utilitzades: Arrel / Escorça / Fulla / Fruit.
*
Escrit d’en Delfí d’Andorra, publicat a La Contenta el 03.12.2005
*
*
*

2 comentaris:

  1. Es curios que molts arbres tinguin connotacions religioses. Pero anomenar-se "arbre bo" es fantastic

    ResponElimina
  2. Hola Dan ieló,
    Jo també trobo sovint noves coses fantàstiques i fascinants dels arbres.
    Saps, jo també escoltava al tambor les aventures del centpeus curiós.
    Salut.

    ResponElimina

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.