divendres, 28 d’octubre del 2005

El nou Arborètum de Celrà

Celrà vol doblar fins a deu hectàrees l´espai que ocuparà el nou Arborètum

El parc de plantes de viver de Catalunya, que es preveu ubicar a Celrà, doblarà la superfície prevista inicialment i ocuparà un total de deu hectàrees. Per aconseguir-ho, l'Ajuntament del municipi està gestionant un canvi d´ubicació per al parc, en uns terrenys agrícolament millors. S´espera que en un termini de dos mesos es disposi ja de l´emplaçament i es pugui encarregar el projecte executiu. La iniciativa de construir un parc d´aquestes característiques a les comarques gironines va donar-se a conèixer ara fa un any. Aleshores, l´Associació de Viveristes de la demarcació va explicar que la pretensió era la de reunir, en un únic espai, diferents varietats d'arbres i plantes i combinar-ho amb la investigació científica.
El nou parc, que pren el model dels que ja hi ha en alguns països europeus, es preveia ubicar inicialment en uns terrenys d´unes cinc hectàrees. Segons ha concretat l´alcalde de Celrà, Francesc Camps, els nous terrenys on es preveu la nova ubicació se situarien a tocar dels que ja hi havia projectats, en una zona propera a la riera de Palagret. «Penso que és qüestió d'un parell de mesos tenir-ho lligat, fet que ens permetrà encarregar aleshores el projecte executiu de l´Arborètum», ha declarat Francesc Camps.

ACN/DDEG, CELRÀ.
Diari de Girona
· Article publicat al Diari de Girona el 27.10.2005
~

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.