divendres, 9 de setembre del 2005

Mort d´un pi centenari a Blanes

Blanes obre expedient a l´empresa per la mort d´un pi centenari

El pi centenari situat a l´avinguda Europa de Blanes, davant el Mercadona, no sobreviurà a les obres que s´estan fent al seu voltant. Segons el regidor d´Urbanisme del municipi, Joan Puig (ERC), «l´informe diu que el pi ja no es pot salvar encara que realment no se sap quina ha estat la causa de la seva mort».
De fet, les obres de l´avinguda Europa inclouen un parc i zones verdes molt àmplies, a més d´edificis a la vora. Segons Joan Puig, «les obres es van aprovar en el Pla Parcial i allà hi havia el pi, i quan es va saber que l´arbre es veia afectat, l´empresa va emprendre un pla d´actuació sobre el pi, però ja era tard». Tot i saber-ne l´estat en què es troba i que ja és insalvable, segons Puig, «no se sap exactament què ha causat el seu mal estat; hi ha informes que potser l´empresa va tallar unes branques però també la situació en què està, al costat d´unes obres, poden haver-lo afectat per no haver posat gaire cura a l´hora d´intentar compaginar obres d´urbanització i espai natural del lloc». Per la seva part, segons el republicà al consistori municipal, «l´empresa al·lega que el pi ja estava malalt abans de començar les obres». Tot i no poder salvar un dels arbres centenaris de Blanes, el regidor d´Urbanisme va assegurar que l´Ajuntament ha obert un expedient a l´empresa constructora per tal que assumeixi la seva responsabilitat en la mort de l´arbre.
El cost de responsabilitat que, segons Puig, es demanarà, «no serà només pel preu mateix del pi sinó també perquè pertany al patrimoni municipal i per la seva situació d´arbre centenari». Sobre això, va puntualitzar: «No obstant això, cal aclarir que aquella és una zona urbanitzable i, per tant, s´hi poden fer obres, i el tema de la preservació dels arbres al voltant d´unes obres no està regulat».

C. GONZÁLEZ, BLANES.
Diari de Girona. 09.09.2005
~
· Article publicat al Diari de Girona el 09.09.2005
~

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.