divendres, 26 de setembre del 2014

El paisatge en l'àmbit local

Nou document de l'Observatori del Paisatge de Catalunya
La planificació del paisatge en l'àmbit local a Europa

El creixent interès del món local pel paisatge ha impulsat a l'Observatori del Paisatge, amb la col·laboració del Ministeri de Turisme i Medi Ambient del Govern d’Andorra, a realitzar l’estudi “La planificació del paisatge en l’àmbit local a Europa. Els casos d’Alemanya, França, Països Baixos, Regne Unit, Suïssa i la regió de Valònia, a Bèlgica”.

Quines eines existeixen arreu d’Europa per integrar el paisatge a l’escala local? Com es vinculen i articulen aquestes eines amb el planejament local? Quin abast i efectivitat tenen? Quin paper hi juga la societat civil? Amb aquestes preguntes, el document aspira a contribuir al debat sobre com el món local pot abordar el paisatge a partir de l'exploració de les principals experiències europees.

L’elaboració d’aquest document coincideix amb un moment clau per a les polítiques territorials i paisatgístiques tant de Catalunya com d’Andorra. Per una banda, el Departament de Territori i Sostenibili­tat de la Generalitat de Catalunya es troba en ple procés de reflexió sobre la nova Llei de territori, urbanisme, arquitectura i paisatge. Per altra banda, el Govern d’Andorra està duent a terme les accions prioritàries establertes en l’Estratègia nacional del paisatge d’Andorra, aprovades el febrer del 2012.

En aquests moments s’està preparant la seva publicació al català i a l’anglès dins la col·lecció “Documents” de l’Observatori del Paisatge, amb el suport del Govern d’Andorra.
Per Internet es pot consultar aquí:
La planificació del paisatge en l’àmbit local a Europa
La planificació del paisatge en l’àmbit local a Europa (pdf 11 Mb)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.