divendres, 7 de març del 2014

Començant des de baix

Trinitat Nova i natura:
una mirada als nostres arbres

Ben segur que si volem que es valorin, es coneguin i s'estimin els nostres arbres, cal començar pels més petits.
Per això, té un interès especial que dins del projecte que van engegar l'any passat, tres centres escolars de Trinitat Nova a 9 Barris-Barcelona, amb l'objectiu de què per mitjà d'un concurs de fotografia els alumnes en sàpiguen més del seu barri, enguany han escollit el tema: "Trinitat Nova i natura: una mirada als nostres arbres".
Es va preparar un itinerari, la majoria arbres, on els Pinus, Grevillea robusta i juniperina, Populus, Washingtonia, Cupressus, Eucaliptus, Phoenix, Prunus, Jacaranda, Cedrus, Yucca, Quercus, Rosmarinus, Lavandula, Euphorbia ... havien de ser l'objectiu dels fotògrafs.
A la sortida, el 24 de gener, uns mostraven l'aspecte que mantenen al llarg de l'any, altres ensenyaven l'esquelet nu o amb unes poques fulles que es resistien a caure.
Els participants, nois i noies entre 10 i 12 anys, amb una màquina per cada 4/5, emprengueren, amb il•lusió, la captació de les millors imatges dels exemplars, després d'haver-los, prèviament, identificat.
Cada grup va escollir la seva millor foto (11 fotos, una per grup). La imaginació, la poesia, la fantasia... van servir per posar-hi els títols que figuren al seu peu.
Aquestes fotos seran exposades als centres i al vestíbul del mercat del barri.
En uns moments de dificultats afegides, amb l'excusa de la crisi, per unes cruels i insensibles retallades, cal lloar la iniciativa i l'esforç d'aquests tres centres, Escola Sant Jordi, Escola Sant Josep Oriol i Institut Roger de Flor.
Encomiable, sobretot ara, quan la tendència acostuma a ser la d’endreçar només casa nostra i això ja és molt, ells han sigut capaços de fer-ho conjuntament, donant un sentiment de barri , especialment important pels qui, com algunes de les espècies fotografiades, fa poc que han arribat de llocs molt llunyans. Segur que és un bon camí per ajudar-los a arrelar!
Una experiència per repetir amb les variables que calguin.

Joan Catafal i Alberto Sanagustín

Paisatge emmarcat

Perruques de Carnaval

Plantes carnívores


La vida i la llum

L’hèlix voladora

Primavera hivernal

Formes de lletres


L'esperança de la vida

L'arbre de quatre dits

Sembla un gos

Sol terrestre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.