dimecres, 9 de febrer del 2011

Una nova bellotada a Moixent

La Costera

AE-Agró commemora el Dia de l’Arbre a Moixent amb una nova bellotada

El col·lectiu ecologista de La Costera
planta 400 llavors de carrasca


Un any més, els membres d’Acció Ecologista-Agró a la comarca de La Costera celebren el Dia de l’Arbre amb una bellotada a Moixent. Els nostres companys van plantar 400 llavors de carrasca (Quercus ilex) a la Serra de l’Atalaya. Amb esta activitat grans i menuts van posar el seu granet d’arena per a fer de Moixent un poble més verd.

Diumenge 30 de gener, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera va celebrar el Dia de l’Arbre amb una nova plantació de llavors de carrasques (Quercus ilex) al terme municipal de Moixent. Una desena de grans i menuts van desafiar al mal oratge i es van desplaçar pel matí fins a la Serra de l’Atalaya. Baix una dèbil pluja que els va acompanyar durant quasi tota l’activitat, els nostres companys van fer 100 forats i en cada un d’ells van plantar quatre bellotes.Els companys de La Costera van optar novament per plantar llavors i no arbres, ja que així es pot cobrir una major extensió de bosc i plantar un major número de futures carrasques. A més a més, este mètode permet reforestar millor zones de difícil accés. Cal recordar que, com tantes altres muntanyes valencianes, les de Moixent també es van aprofitar en el passat per a la producció de carbó vegetal, motiu pel qual les carrasques escassegen en determinades zones forestals d’este municipi, ja que en aquell temps s’arrancaven fins i tot les seus arrels.
En principi, els membres d’AE-Agró La Costera anaven a també plantar llavors de pins (Pinus halepensis) i de freixes de la flor (Fraxinus ornus). No obstant, com que estes dos espècies ja tenen una bona població d’arbres a la Serra de l’Atalaya, van decidir centrar-se en la plantació de carrasques per potenciar la presència d’esta espècie autòctona a la zona.
Altre dels objectius de l’activitat era la retirada de bosses-trampa de la processionària del pi. Però, afortunadament la zona de la Serra de l’Atalaya on van realitzar la bellotada no estava afectada per esta plaga.
· Article publicat a Acció Ecologista-Agró el 09.02.2011 ·

1 comentari:

  1. Molt bé, bona sementera! Que un mínim de plantetes aguanten el primer estiu i els primers anys. M'agrada allò de "bellotada" terme ja prou popular des fa vàries dècades, també a la meseta castellana, gràcies a la gent amiga dels arbres de tot arreu. A banda, vull comentar que les llavors, més que plantar-se es sembren, veritat que sí? Ànim amb tots els esforços reforestadors ;)
    José Mª Peiró

    ResponElimina

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.