L'entorn del castanyer de can Cuc, a Cànoves, es deteriora per la presència massiva de visitants
Els propietaris demanaran un estudi per fixar
les mesures per protegir l'arbre monumental
les mesures per protegir l'arbre monumental
Teresa i Miquel Cuch amb Xavier Pericas amb la pissarra que han posat per alertar als visitants que estan en una finca privada. (Griselda Escrigas)
Els propietaris de la finca on hi ha situat el castanyer de Can Cuc, alerten del deteriorament que pateix l'arbre, declarat monumental des de 1981. Consideren que el perjudiquen la gran quantitat de visites a la zona. Ara, la família demanarà un estudi per fixar les mesures per protegir l'arbre.
L’elevat nombre de visitants que cada dia rep el centenari castanyer gros de Can Cuc, a Cànoves, està provocant el deteriorament de l’arbre i del seu entorn més proper. Ho denuncia la família Cuch, propietària de la finca on hi ha aquest castanyer que la Generalitat va declarar arbre monumental l’any 1981.
Segons la família Cuch, “aquest monument viu està altament amenaçat per la incontrolada afluència de visitants”. Per això, han encarregat un estudi que ha de servir per determinar les mesures més adequades per protegir i mantenir el castanyer en les millors condicions. No descarten l’opció de fer pagar per accedir a la zona, tot i que no és la seva voluntat. “No m’imagino la muntanya amb tanques”, diu Teresa Cuch.
Miquel Cuch, propietari de la finca, es queixa de la manca de civisme i de respecte d’algunes persones. “La majoria de la gent no és conscient que això és una propietat privada. Ningú els informa i si els dius alguna cosa alguns t’acaben dient que si no volem que hi pugi gent, hi posem tanques”, diu Teresa Cuch, filla de Miquel Cuch. La família posa com a exemple la situació que es va viure el cap de setmana passat, quan unes 600 persones, segons els seus càlculs, van accedir al Parc Natural per Vallfornès. “No està preparat per rebre tantes persones un cap de setmana”, diu Xavier Pericas, marit de Teresa Cuch. La presència de gent és constant tot l’any i només baixa al juliol i l’agost.
Ferran Polo
· Article publicat a El 9 Nou el 01.1.2010
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.