Brutor a les voreres
d'un camí de Mallorca,
instants abans que el Consell de Mallorca
la netegi amb una bona esquitada d'herbicida
d'un camí de Mallorca,
instants abans que el Consell de Mallorca
la netegi amb una bona esquitada d'herbicida
Fotos JV25març10
Perdoneu la meva ignorància...per què ho treu?
ResponEliminaRosa
Ho deuen treure ja que són d’aquella mena de gent que pensen que tot el que no ha estat plantat per algú s’ha de considerar males herbes que cal eliminar sigui com sigui.
ResponEliminaDe passada malgasten a tort i a dret i emmetzinen el medi i a les persones.
I això que som a l’Any Internacional de la Biodiversitat.
Sí, és el que diu en Francesc. Tenim la tendència a tractar a la vegetació silvestre com a "brutor" que s'ha de "netejar". Mirau sinó aquests dies amb "les neteges" dels boscos per prevenir els incendis. D'aquest tema n'hem parlat abastament a aquest blog, en tot cas n'hi ha prou en llegir Ramon Folch o altres eminents botànics i científics per a tenir-ho clar. És recomanabla la introducció a "La Flora dels Països Catalans" de Ramon Folch. Gràcies.
ResponEliminaDesprés diuen que és un "misteri" la desaparició de les abelles!, es carreguen el sotabosc, les voreres del torrent, fora vila s'omple de gespa, el polen ens fa al·lergia, els insectes molesten...FA POR TANTA DESNATURALITZACIÖ!
ResponEliminaSalut i força!
Francesca
(una abella intoxicada)
Aquest tema em posa absolutament malalt. Fa uns anys hi havía un camí rural a Sóller amb milers d´orquídies a damunt les parets que el vorejaven. Jo disfrutava d´anar-les a veure cada primavera. Un any ja no hi varen ésser. Només vaig trobar el seu esquelet retorçut cremat pel Roundup dels operaris de l´ajuntament. Eren brutor que feia oi i s´havía de fer net. Ja mai més hi ha crescut cap orquídia. Ara està net, mort però net.
ResponEliminaJoan
GRÀCIES A TOT@S!
ResponEliminaM'ho temia.
A canvi de tenir-ho tot ben net, ajardinem altres indrets injardinables. gespa on no hi ha humitat, plantes amb flor on cal regar en excés... Tot és ordre (?)
Ja ho entenc.
Al camí dels horts del meu poble han desaparegut tots els aranyons: malesa que punxa. Ara ja hi poden passar tranquil·lament tots els cotxes.
SALUT!
Rosa
Amb tota franquesa: igual com els especialistes en seguretat viària no ens posem en assumptes mediambientals, us agrairíem que no us poseu vosaltres a valorar actuacions des del desconeixement. Aquestes actuacions de conservació, cal recordar-ho, es realitzen a totes les carreteres i tenen per objectiu evitar pèrdua de visibilitat. Pot no agradar-vos estèticament, però matar unes flors salva vides (i potser la meva, les vostres o les dels vostres fills).
ResponEliminaSalutacions.
Unes plantetes de només 15 cm d´altària maten gent? Per favor, no et sembla que t´has passat? Quina visibilitat lleven? A més, un camí rural no és una carretera.
ResponEliminaJoan
Aquest anònim deu estar de broma o no deu circular per les nostres estimades carreteres. Allò que et pot salvar la vida és ensenyar una retallada a les rotondes: una gran part de la població va tan penjada que és incapaç de circular legalment i aquest sí són un autèntic perill.
ResponEliminaEm sap greu que pateixi una distorsió de la realitat tan gran com per a poder dir que la flora resta visibilitat.
S'hauria d'anar fart de coca de llardons, per la cuneta i amb un Porsche 911 Caguera per a tenir una perillosa pèrdua de visibilitat...però pels llardons.
És realment provocatiu el comentari de l'anònim. Algunes flors en fan molt menys dels 15 cm. dels que parla en Joan. Estic ben segur que cap de les plantes que vaig fotografiar, i varen ser moltes més que aquestes, no impedia cap visibilitat a cap conductor. Aviat penjaré un article on exposaré els meus criteris de com s'hauria de fer aquesta feina de condicionament de la vegetació a la seguretat viària. No he vist enlloc que ens ho hagin explicat a nosaltres què és el que pretenen i com ho fan. El que sí que crec és que qui ven l'herbicida hi guanya molts diners i és ben probable que qui els ho compra (amb els nostres doblers) també en guanyi. En tot cas amb aquesta actuació indiscriminada d'enverinament de voreres de camins i carreteres hi perd la natura i nosaltres, i no poc. Potser ens caldria aprendre a circular i a viure més a poc a poc i amb més "eima".
ResponEliminacrec que a Menorca el consell insular no esquita les voreres de les carreteres.
ResponEliminaJaume
Per a més informació:
ResponEliminahttp://www.gobmallorca.com/forum/viewtopic.php?id=1975
Es poden eliminar els vegetals, si posen en perill la vide de les persones, per mitjans mecànics, no cal usar productes quimics que enverinen el planeta.
ResponEliminaEl camio de la foto estava fumigant una de les carreteres amb menys tràfic de Mallorca (una transversal d'una secundària de la marina de campos...) qui sap si 10 0 12 cotxes al dia, amb unes 'corbes' de 90 graus per salvar propietats, molt tipica del nostre pais, molt maca, que posaria la ma al foc que no es un punt negre i fins i tot que mai s'ha produït un sol accident.
la carretera es la "ma6030"
posau al google earth o maps: lat=39.3988905107, lon=2.98656395023
m'he colat
ResponEliminala ma6030 es la campos-sa rapita
la foto es va fer a:
"Cami del Palmer" lat=39.4194684695, lon=3.02138524971
Nota Informativa
ResponElimina6 d’abril de 2010
- El GOB insta el Consell de Mallorca a no fumigar les voreres de carreteres
Existeixen sistemes no contaminants per controlar el creixement de la vegetació.
http://www.gobmallorca.com/comuni/com2010/100406.html
Moltes gràcies Exonauta, ja ens n'hem fet ressò:
ResponEliminahttp://amicsarbres.blogspot.com/2010/04/el-gob-insta-les-institucions-no.html
Salut.
Per cert, el quart enllaç que el gob ens ofereix, el meu ordinador m'adverteix que és un "atacant":
ResponEliminahttp://www.ebcc.info/index.php?ID=382
Anau alerta!