dimecres, 10 de febrer del 2010

Vandana Shiva en català

Terra
Superar l'era del petroli, per una nova justícia ambiental


Vandana Shiva en català per primer cop. Gràcies a Tres i Quatre i l'Institut del Territori, ja podem llegir el darrer llibre d'una de les ecologistes més incisives del Planeta: "Terra; Superar l'era del petroli, per una nova justícia ambiental". La traducció és de Joan Buades.
La col·lecció de llibres ‘Gaia. Pensament global, territori i medi ambient’, que coediten l’Institut del Territori i Edicions Tres i Quatre, compta amb un nou volum: Terra. Superar l'era del petroli, per una nova justícia ambiental (Soil Not Oil) de Vandana Shiva.
En aquest assaig, Shiva revela brillantment la connexió entre les principals crisis de la humanitat -inseguretat alimentària, canvi climàtic i pic del petroli- i com resulta impossible resoldre'n una d'aquestes sense tenir en compte la resta.
Vandana Shiva posa també de manifest la relació entre agricultura industrial i canvi climàtic, alhora que demostra que un món més enllà de la dependència dels combustibles fòssils i la globalització és possible i necessari. Amb la condemna de l’agricultura industrial com a responsable del desastre ecològic i econòmic, Shiva advoca per l'agricultura familiar i independent de les grans corporacions.
Vandana Shiva, coneguda arreu del món com a líder ecologista i receptora del Nobel de la Pau Alternatiu 1993 (el Right Livelihood Award), ha escrit diversos best-sellers en aquest camp. Activista i científica, Shiva figura, amb Ralph Nader i Jeremy Rifkin, al capdavant del Fòrum Internacional sobre la Globalització. Abans d’esdevenir activista, Shiva era una de les físiques més importants de l’Índia.

2 comentaris:

  1. Hola, sabeu on és pot trobar aquest llibre? Moltes gràcies

    ResponElimina
  2. Crec que a qualsevol llibreria el pots demanar, si no el tenen el poden demanar, tot just acaba de sortir.
    I si no et pots adreçar a Edicions Tres i Quatre, en aquest escrit hi ha un enllaç

    ResponElimina

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.