divendres, 29 de gener del 2010

Menorca no té el becut vermell

Menorca, únic territori on no arriba la
plaga del 'becut vermell' a les palmeres


Antònia Allés i Clara Fullana han destacat la col·laboració del
sector professional per evitar la plaga del 'becut vermell' Foto: IL


La consellera de Medi Ambient, Antònia Allés, ha presentat la conclusió d'unes actuacions que es van dur a terme el 2006 per eradicar una plaga que afecta les palmeres, la 'eruga barrinadora'. No només va ser aquesta la que va portar de cap a administració i sector privat, ja que la por més gran era l'arribada del 'becut vermell', un insecte que acaba per matar les palmeres i que, "gràcies a l'actuació conjunta d'administració i sector privat, hem aconseguit que no entri a Menorca ", conclou Allés.
Han estat tres anys de treball, però, els que han necessitat per controlar la plaga de la 'eruga barrinadora', una espècie que tot i que pot arribar a ser mortal per les palmeres, no és tan perjudicial com el 'becut vermell', de la qual s'ha evitat l'entrada a l'illa mitjançant uns controls molt exhaustius dels passaports fitosanitaris dels exemplars que s'han portat a l'illa durant aquests darrers anys.
No obstant això, encara hi ha dos focus actius d'aquesta plaga a Sant Lluís i Ciutadella. Aquests dos focus, encara que controlats "són molt difícils d'extingir, però tenim la confiança i la col·laboració del sector professional, que fet i fet és el que ens ha ajudat a evitar l'entrada del 'becut vermell'", assegura la directora insular de Medi Ambient, Clara Fullana.

· Article publicat a Menorcadiario el 29.01.2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.