D’alzines n’hi ha de dolces i n’hi ha que “dolcegen”, és a dir, que no són ben bé agres ni tampoc són dolces del tot, però que els paladars més “enrajolats” les toleren bastant bé. Aquestes darreres les he sentit anomenar de la Campaneta. Una altra casta d’aglans dolços són les Castanyeres, anomenades així per la gran mida a la que arriben els seus aglans.
L’alzina d’allà on jo he agafat aquests és ja molt vella però si un s’hi fixa, encara pot veure on comença l’empelt que és d’allà on parteixen els cimals. N’he arreplegat un cul de bossa i ja davall l’arbre menja que te menja i en arribar a ca nostra he trobat caliu a punt i m’he hagut d’espassar les ganes i n’he torrat quatre o cinc. Crus m’agraden molt però torrats han estat mel.
Rafel Mas, Búger 8 de desembre de 2009
La veritat és que vists així, torradets,fan mengera.
ResponEliminaEls haurem de tastar...
No sabia que eren bons per menjar fins que un home m'ho va dir. Però encara no els he provat.
ResponEliminaHo hauré de fer.
Adam de
Manlleu.
Hola Adam,
ResponEliminaencara hi ets a temps de trobar-ne
Aprofita!
Salut!
Estimats amics dels arbres i meus.
ResponEliminaEstic buscant una recepta per cuinar els aglans.
Només he trobat un licor.
Vosaltres els mengeu ?
Salut i bons aliments !