divendres, 1 de maig del 2009

Les figueres amigues oblidades

Un enamorat de les figueres

Foto: Diario de Mallorca

Era un dia assolellat d’estiu, arribarem a la finca de Son Mut Nou, un trajecte per dins de la garriga ens dugué vora les cases i a pocs minuts a peu estava en Montserrat engrescat amb la recollida de varietats de figues per l’exposició que s’havia de fer l’endemà a Lloret de Vista Alegre. Ens digué que no podia dedicar-nos gaire temps, però la seva passió per les figueres i les figues i per difondre la informació acumulada va fer que ens donés un mini-curs accelerat d'antigues varietats, molta d’informació per segon, tota interessantíssima. Berenàrem de figues al tros que és a on són més bones, collides de l’arbre. Ens passàrem 3 pobles, acabàrem amb acidesa de tanta figa, les volíem tastar totes...unes molt bones, altres només curioses.
No sabria dir si em va agradar més la dolçor de les figues o la calidesa de’n Montserrat a l’hora de rebre a amics d’amics que li resten temps. Un gran divulgador i un enamorat del camp i la cultura. Esper amb ànsia poder aconseguir el seu llibre. Enhorabona a en Montserrat i al seus amics encurollats amb rescatar la figuera de l’oblit.

Rafel Mas, Búger 1er de maig de 2009

Les figueres a les Illes Balears. Camp d'experimentació de Son Mut Nou (Llucmajor)
Montserrat Pons i Boscana.

Editat amb el suport del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Llucmajor.

Una petita entrevista a Diario de Mallorca:
Les figueres són part de la nostra història i cultura

1 comentari:

  1. Joan Vicenç,
    Endavant amb la proposta.
    En voler, feim la gestió necessària perquè llevin aquests terribles capells als ficus.
    Pere.

    ResponElimina

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.