dimecres, 4 de març del 2009

Jornada sobre la pastura de sotabosc

Iniciativa Guardabosc
Una ramaderia al servei del desenvolupament rural,
la biodiversitat i el paisatge

25 de Març 2009
Auditori Caixa Catalunya de 'La Pedrera'
(Passeig de Gràcia 92, Barcelona)

La Iniciativa Guardabosc és un projecte demostratiu iniciat a partir d’una experiència de l’Associació Ecoparatges per tal de fomentar l'ús de la ramaderia extensiva per a la gestió del territori, la diversificació de l'economia del sector agroramader, la prevenció d'incendis i el manteniment de races autòctones.
L’objectiu de la jornada és fer pedagogia sobre el valor de la pastura de sotabosc i impulsar noves estratègies de desenvolupament rural, donant un major valor a la ramaderia tenint en compte que hi ha races d'algunes espècies domèstiques que són capaces d'alimentar-se de manera suficient amb la vegetació espontània del bosc mediterrani. Per tot això, la jornada comptarà amb les intervencions d'algunes de les experiències més representatives i especialitzades en la relació entre ramaderia extensiva i gestió forestal a Catalunya. S’ha de fer possible obrir noves expectatives per una política forestal i agrària que propiciï el retorn dels animals de pastura a l'espai forestal i els consideri com una bona eina per a la seva gestió.

Jornada adreçada a: entitats, organitzacions o iniciatives particulars representatives del sector agroforestal i ramader; professionals i tècnics de l'administració; institucions públiques; investigadors i estudiants de medi ambient, geografia, enginyeria forestal i de polítiques; responsables de polítiques, parlamentaris; grups i institucions acadèmiques; sindicats i cooperatives agràries; propietaris forestals i agents particulars interessats en la temàtica.

Activitat gratuïta i oberta a tothom, informació i reserves a: jornades@fmr.cat i al telèfon 93 363 59 88.

Aquesta jornada tècnica, està organitzada per la Fundació del Món Rural i l’Àrea Territori i Paisatge de l’Obra Social de Caixa Catalunya i compta amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, el Departament de Medi Ambient i Habitatge, l’Associació Ecoparatges, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Centre de la Propietat Forestal, la Federació d'Entitats Catalanes de Ramaders d'Oví i Cabrum, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Unió de Pagesos, Secretariat de les Federacions ADF de Catalunya, Forestal Catalana i Consorci Forestal de Catalunya.
·
·
· Cartell: arxiu jpg 124 Kb · Tríptic: arxiu pdf 671 Kb · Informació: arxiu pdf 72 Kb ·
·

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.