diumenge, 15 de juny del 2008

Groc


He demanat ajuda a la gent del fòrum del GOB per conèixer el nom d'aquesta planta. Jo, ja ho vaig dir no fa massa a no sé qui, no ho vull conèixer tot. Vull dir el nom de cada planta, de cada fong, de cada au, de cada insecte... Ja m'agradaria haver tingut una vida semblant a la dels naturalistes del XIX o a la dels d'ara mateix: prioritzar el coneixement de cada cosa, de cada nom per col·laborar en el saber de la vida. És d'una riquesa incomparable per a la nostra ànima. Ara fa poc he vist com un membre del fòrum ens feia partícips d'una gran feina: fa uns vuit mesos va sembrar unes espores d'Asplenium marinum, ara ens ha ofert les imatges del miracle de la vida, especialment a les falgueres. Com que d'alguna manera jo també som un poc naturalista, entenc l'alegria de compartir una descoberta tan íntima i rica.

S'altra dia idò, em vaig topar amb aquesta flor groga i a poc a poc m'han vengut ganes de conèixer-la millor.




.

4 comentaris:

  1. Passa't per aquesta pàgina... segur que t'agradarà... hi ha de molts altres colors

    http://herbariumvirtual.com/galeria/

    ResponElimina
  2. Gràcies Matilde, ja m'ho miraré.

    ResponElimina
  3. Hola Joan Vicenç: una foto excel.lent d´aquesta bellíssima flor de Pulicaria odora, que ara està en plena floració. El nom "odora" ve per la seva forta olor un poc desagradable, que no esmussa a les cabres, que les troben boníssimes.

    Bon día: Joan

    ResponElimina
  4. Gràcies Joan, sí que ho és.

    ResponElimina

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.