dissabte, 26 de gener del 2008

Una pregunta a Ramon Folch...

Podem mantenir els actuals nivells de benestar sense continuar espoliant els recursos naturals?

- És a l’inrevés. La pregunta seria: podem mantenir el benestar si no deixem d’espoliar els recursos naturals? I la resposta fóra: no. La qüestió ambiental és un tema sòcio-econòmic. Els plantejaments insostenibles s’assemblen a la comptabilitat d’una empresa que no fes amortitzacions de béns d’equip ni pagués la seguretat social. Els esclavistes nord-americans sostenien que l’economia s’ensorraria si s’abolia l’esclavatge. La realitat és que l’economia s’hauria ensorrat si no s’hagués abolit. Deixem de demanar-nos si fem bé volent que les coses es facin bé i exigim responsabilitats a qui fa temps que les fa malament. No és una opinió d’ecologista, sinó de professional amb quaranta anys de trajectòria treballant per a organismes internacionals.

Ramon Folch, sociòleg, director de l'estudi ERF




Clicant sobre les fotos o dibuixos en podeu extreure més informació


2 comentaris:

  1. Clar i català sense gaire embuts, l'exemple és magnífic! Petons, Joan Vicenç, enhorabona, no deixo de meravellar-me mentre us vaig llegint!

    ResponElimina
  2. Socioecologia o metafísica ?
    Així doncs ara tocarem de peus a terra i exigirem responsabilitats a algún organisme local ?
    Què us sembla començar exigint responsabilitats per les tales del Tibidabo ?

    ResponElimina

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.