dimarts, 26 de juny del 2007

Arbres de Gràcia en perill

Un til·ler enorme, llorers, un taronger, un caqui i una palmera centenària
Al carrer Cardener, han enderrocat tres casetes típiques de Gràcia. Als patis hi ha un til·ler enorme, llorers, un taronger, un caqui i una palmera centenària plantada per l'avi d'un veí. Els patis i els arbres formen un oasi enmig del brogit de la ciutat i acullen ocells cantaires. De moment encara hi són, però alguns veïns temem per la vida d’aquest arbres. Hem demanat a l’ajuntament que els protegeixin, però, com tantes vegades, silenci administratiu o un correu electrònic que no diu res de res.
En aquestes fotos, no gaire bones i fetes a tota pressa el dia que van començar a enderrocar, es poden veure el taronger i un til·ler enorme.
Quan una constructora no vol arbres el que fa, segons explica una veïna entesa en obres, es donar-li una patacada amb una de les màquines enderrocadores, pagar una multa (per molt alta que sigui ho recuperen quan venen els pisos), o si tenen bona fe, avisar l'Ajuntament perquè Parcs i Jardins ho trasplanti.
La Guàrdia Urbana va informar que les palmeres i altres arbres estan catalogats, però Parcs i Jardins sembla que passa de tot. Els veïns volem que els arbres es quedin al seu lloc, ajudeu-nos a salvar-los.

Montse López
Gràcia – Barcelona

Si us sembla bé, pitgeu aquesta imatge i envieu aquest correu a l’Ajuntament de Barcelona demanant la preservació dels arbres del carrer Cardener de Gràcia.
·

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.