dijous, 1 de març del 2007

Fenologia desbaratada del verolí

o trobat un niu fora temps

Bones, i heu de creure i pensar i pensar i creure que avui matí quan me sonc enfilat a dalt d'una olivera per escapçar-li un parell de cimals (amb uns cimals que arribàven a tocar els peus a sant Pere), m'ha comparegut dins d'un forcall un niuet de verolí sa cosa més galanxona i garrida que escaufa es sol. A dins del niu, fet de pallús i folrat de plometes fines com cabellet, hi havia 4 ouets consemblants, gris-verdosos i pigards i un aucelló que els covava ben xalest. En veure's destorbat, m'ha maleït amb tota casta de flestomíes traient foc pels queixals fins que l'he deixar campar a l'ample. De poc que no li saup la branca que havia triat per fer niu i la hi faig sauvatge, ha anat just com la pell del nas. I encara són vius i cova que te cova.

Rafel des Recó



P.S. Poca broma, trobat un niu amb 4 ous de verolí (Serinus serinus) amb un adult covant. Sobre olivera. Predi de Son Pax, Palma. 26/02/07. Canvi climàtic? ca, ca! potpensar!...

Aquest escrit és un petit homenatge a Jordi des Recó (Mossèn Antoni Maria Alcover) i al seu recull de Rondalles mallorquines.

Fotos: Google
·

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.