Dels amics arbres, imatges, versos, dites, pensaments, històries, .. i sobretot de la seva importància als pobles i ciutats, de com se'ls tracta i de com se'ls hauria de tractar, als arbres amics.
Et donaré, modestament, la informació que conec: segons en Joan Bibiloni, de Sóller (jardins Mundani,trobaràs l'enllaç al costat), "es tracta d'una perera que fa peres d'aigua grosses en forma de carabassa de ví, en castellà li diuen peral bergamoto i peral calabacil". Botanicament deu ser una varietat híbrida de la planta originària, la perera silvestre Pyrus communis, per tant segurament de les seves llavors sortirien pereres "bordes". Cal empeltar-la, doncs. Salut
Havia oblidat la resta. La cera, amb parafina i pega, s'encalenteixen al mateix lloc amb una olleta i un fogonet de gas o alcohol. Si és això el que demanaves. Salut.
Uep Joan V. veig que ha anat bé això de l'empelt. Ara el que has de fer és no mirar-lo massa que no creixerà, quedarà aturat :))) Ja convidaràs a unes peres permanyeres al vi quan te'n faci... Salut i bons empelts! Rafel
‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.
Permanyer com seria botànicament ?
ResponEliminaLa pega és a la cera calenta ?
Gràcies per endavant.
Et donaré, modestament, la informació que conec: segons en Joan Bibiloni, de Sóller (jardins Mundani,trobaràs l'enllaç al costat), "es tracta d'una perera que fa peres d'aigua grosses en forma de carabassa de ví, en castellà li diuen peral bergamoto i peral calabacil".
ResponEliminaBotanicament deu ser una varietat híbrida de la planta originària, la perera silvestre Pyrus communis, per tant segurament de les seves llavors sortirien pereres "bordes". Cal empeltar-la, doncs.
Salut
Havia oblidat la resta.
ResponEliminaLa cera, amb parafina i pega, s'encalenteixen al mateix lloc amb una olleta i un fogonet de gas o alcohol.
Si és això el que demanaves.
Salut.
Uep Joan V. veig que ha anat bé això de l'empelt. Ara el que has de fer és no mirar-lo massa que no creixerà, quedarà aturat :)))
ResponEliminaJa convidaràs a unes peres permanyeres al vi quan te'n faci...
Salut i bons empelts!
Rafel