dimecres, 2 d’agost del 2006

Un home que plantava arbres

“L’home que plantava arbres”,
recomanació literària per a l'estiu



Fa calor. Molta calor. El cel s’ha ennegrit i els núvols d’aparença ferotge tant sols han deixat anar les escorrialles d’una pluja que hagués estat molt benvinguda. Qui sap, potser s’han espantat davant d’una terra tan resseca. O tal volta guarden l’aigua gelosament per tal de deixar-la caure de sobte, sense avisar, una mica més enllà.




Una part de l’equip que hi ha darrera de la Crònica de Territori està a punt de fer les maletes per gaudir d’un merescut descans. Aquest fet –anhelat des de temps gairebé immemorials- i la tediositat de l’ambient no convida, com els lectors segurament compartiran (o, almenys, comprendran), a posar-se davant l’ordinador per comentar algun fenomen d’abast i d’actualitat en l’àmbit del territori i del desenvolupament sostenible.

De temes, evidentment, no en falten. El país és ric i divers a nivell ambiental, dinàmic a nivell econòmic i social i amb una tendència innata a experimentar processos de degradació paisatgística i d’ocupació indiscriminada del territori (parèntesi llarguíssim: malgrat els innegables i inestimables esforços de certs sectors polítics, empresarials per configurar un discurs sostenibilista que al capdavall no és coherent amb la realitat i el futur que ells mateixos impulsen i que la societat demanda).


Com dèiem, de temes no en falten. Però com fer-ne una tria és difícil –i més quan es tenen les maletes a la porta i un peu a l’avió- aquesta setmana ens prenem la llibertat de fer una recomanació literària. Es tracta d’un llibre de lectura fàcil i que en condicions normals no requereix més de deu minuts. No obstant això, una lectura pausada –potser fins i tot en veu alta– permetrà gaudir de la història tal i com es mereix.



El títol ho diu tot: “L’home que plantava arbres”. No us explicarem l’argument, però sí que us convidem entusiàsticament a llegir aquest petit –i magnífic- llibre, escrit per Jean Giono, un dels escriptors francesos més importants del segle passat. Esperem que gaudiu de la lectura. Bon estiu a tothom.


Tribuna Catalana Noticies
Crònica de territori. Tribuna Catalana
· Article publicat a Tribuna Catalana el 27.07.2006
L´home que plantava arbres
Jean Giono
[José J. de Olañeta, Editor. 1998]
~

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.