dimarts, 28 de març del 2006

Llimones gegants a Xipre

Horts màgics a Psevdhas
El misteri de les llimones gegants de Xipre

Als llimoners de Psevdhas, un poble de Xipre a uns 30 km al sud-est de Nicòsia, hi han crescut unes llimones gegants.
Moltes d’aquestes llimones tenen uns diàmetres que van de 10 a 20 cm i amb uns pesos que van des dels 1,5 als 2,5 quilos.
La producció d’aquestes llimones tant grans ha sorprès els seus propietaris i a totes les persones que els han vist i han generat una corrua de visitants encuriosits per veure-les. Els llimoners són empeltats i diuen que no hi han fet res que no facin als altres arbres.
Hi ha qui diu que segurament és degut a alguna cosa que hi ha a l’aigua, però els propietaris diuen que no, que tot és orgànic, que aquestes llimones han crescut sense cap truc, de manera del tot natural. I segons sembla, aquesta producció de llimones gegants també s’ha produït en d’altres pobles d’aquesta zona.
Diuen que aquestes llimones son molt sucoses, plenes de suc i que tenen una pell molt perfumada que la faran servir per fer fruita càndia per guarnir dolços i pastissos.
*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

‘Amics arbres · Arbres amics’ també vol ser un espai interactiu, on tothom hi digui la seva. Per això us demanem que en cada article hi deixeu els vostres comentaris, els vostres parers, les vostres opinions, els diversos punts de vista. D’aquesta manera tots podrem compartir i fer més grans les visions de cada cosa.