dimecres, 19 d’octubre del 2016

Dibuix d’una palmera

Palmera del Jardí de les Heures

El dibuix de la natura, dibuix botànic, dibuix naturalístic, il·lustració científica, .... ha estat i és encara de gran importància en la investigació i la divulgació de la botànica. Les grans expedicions científiques del s. XIX, els treballs de camp que es feien i es fan aquí i allà, han pogut fer molt més bé la seva feina gràcies als il·lustradors que hi han participat. Aquests dibuixos ens han deixat unes grans obres artístiques.
Aquestes il·lustracions ens aporten a vegades un punt de vista que no sempre coincideix amb el dels botànics, però ni ara, que son tan acurades les tècniques fotogràfiques, es pot prescindir d’aquests il·lustradors i dels seus dibuixos. Sovint ens fan veure coses que potser ens passarien desapercebudes.

En aquest apunt podem veure el dibuix d’una palmera. Palmera situada dintre “El Jardí de les Heures”, del recinte Mundet. Tècnica: llapis de dibuix. La intenció de l'autor era dibuixar de manera que es veiessin els petits detalls del tronc i fulles que et vas trobant si ressegueixes la visió de la palmera a la realitat, com a esbós informatiu.
L´autor del dibuix és en Jose Molina Rosillo i ara treballa preparant una publicació específica amb tècnica de llapis i aquarel·la de dibuixos d´un altre tipus de palmera tropical.
· Edenland ·