dijous, 22 de novembre del 2012

Bolets als troncs socarrimats

Blanc sobre negre:
L’empremta del foc a la biodiversitat urbana

Que es cremin els arbres comporta tot un seguit d’aspectes negatius que ja he comentat en diverses ocasions. Tal com estan les coses no m’hi encantaré una altra vegada. Aquest cop m’esforçaré en veure-ho des d’un altre perspectiva.

Quan un arbre es crema, o més ben dit: quan algú li cala foc a un contenidor i aquest incendi afecta un arbre, la biodiversitat augmenta i també l’interès paisatgístic dels troncs socarrimats.

Aquests troncs són el substrat ideal per a que diversos fongs colonitzin les ferides provocades pel foc i després s’engalanin amb bolets de tots colors.

Quan les condicions ambientals acompanyen l’espectacle és sobtat, d’un dia per l’altre com aquell qui diu.

Ara que diuen que caminem cap a les ciutats intel·ligents caldrà veure com encaixa l’eficiència i la sostenibilitat amb les causes que provoquen aquestes magnífiques aparicions.
Mentres tant contactaré amb els amics del programa “Caçadors de bolets” aviam que me’n diuen de les seves qualitats gastronòmiques…

J.D.Fernàndez i Brusi
· D'altres apunts sobre els bolets:

3 comentaris:

Adam ha dit...

Curiós aquests bolets. Suposo que són arbres a Barcelona oi? Cremats en les ultimes manifestacions.....

jd ha dit...

Tens raó Adam: són prop del mercat de Sant Antoni de Barcelona.
Alerta però, que no són cremats per cap manifestant !
Si t'hi fixes a le primeres fotos hi ha dos bolets i després només en surt un al cap de pocs dies. Pots comprovar el seu creixement...
El que falta se'l deuria endur algú.

Adam ha dit...

Sí ja entenc que són cremats degut a contenidors cremats, no directament per manifestants, que potser algun cop sí que han cremat o fet malvé arbres, perque alguna gent ni respecten els arbres!