dilluns, 24 d’octubre del 2011

Exposició sobre la castanya i el castanyer

“La castanya, el fruit oblidat del Montseny”
Del 5 de Novembre de 2011 al 29 de Gener de 2012

El Punt d’Informació del Parc Natural del Montseny a Sant Pere de Vilamajor -La Mongia- presenta l’exposició “La Castanya: el fruit oblidat del Montseny” que mostrarà tot allò relacionat amb la castanya: receptes, els enemics dels castanyers i també quins arbres i animals conviuen amb la castanya. Es recordaran les dites, les festes fetes i les cançons populars de castanyers, es veurà el castanyer d’en Cuc -l’arbre amb el tronc més ample de Catalunya-, qui eren els perxers i quins són els usos de la fusta de castanyer al Montseny, quines són les principals castanyedes de Vilamajor: la Corbatera, els Suros, el Vilaró, el Terrer, el Samont…; els possibles usos de la castanya: mel, pastissos, embotits, tallarines, licors, llet, cervesa… .
La inauguració es farà el dissabte 5 de novembre de 2011 a les 12 del migdia i es podrà visitar gratuïtament tots els dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h fins el diumenge 29 de gener de 2012.
L’exposició consta de plafons explicatius i una mostra de productes de fusta de castanyer i d’aliments elaborats amb castanya.
No us la perdeu! La castanya no només és per Tot Sants!