divendres, 23 de setembre del 2011

Talen una desena d’arbres a Vilassar de Mar

Denuncien una tala d’arbres a Vilassar de Mar

Un dels pins tallats | Foto: D.M.

Un grup de veïns del carrer de la Via Octaviana amb el carrer de Marià Vidal de Vilassar de Mar ha denunciat la tala de prop d’una desena d’arbres al Casal de Curació, una Residència per a la gent gran del municipi. Un portaveu dels veïns ha explicat que els pins que s’han tallat eren gairebé centenaris perquè daten de finals dels anys 20 del segle passat.
Segons informen els mateixos veïns, el motiu d’aquesta tala tindria el seu origen en la caiguda d’un dels arbres aquest estiu sobre una furgoneta “sense que, per sort, hagués cap desgracia personal“. Posteriorment, es va certificar que “aquest pi estava malalt“.
Preparació de la tala | Foto: D.M.

Els veïns han subratllat que “per damunt de tot hi ha la seguretat de les persones“, però no s’expliquen la decisió pressa de eliminar tots els arbres. “Caldria esbrinar si realment tots estaven o no malalts, i nosaltres entenem que no“, assenyalen. El portaveu dels veïns creu que alguns dels pins es trobaven en bon estat i es podien haver salvat. Per aquest motiu ha reclamat si existeix un informe fitosanitari que certifiqui l’estat d’aquests arbres.
També, els mateixos veïns demanen una explicació a l’Ajuntament de Vilassar de Mar o al Patronat del casal; i, alhora, reclamen si existeix un pla de revegetació per compensar aquesta tala doncs, segons denuncien, “hem perdut un pulmó verd“.

· Article publicat a Diari Maresme el 22.09.2011 ·

1 comentari:

Amigos da Rua Gonçalo de Carvalho ha dit...

Isso é uma VERGONHA.
As "desculpas" para o corte de árvores são sempre as mesmas, sejam na Europa ou na América Latina.
Até quando conviveremos com esses atos bárbaros?

Cesar