dijous, 1 de setembre del 2011

Paisatgisme espiritual

L’Arborètum de la Pietat

Si mai passeu per la Serra del Montsant - sabent que us agraden els arbres - no deixeu d’anar a la Pietat. Des del monestir d’Escaladei s’hi arriba després d’una passejada d’uns vint minuts.
Potser descobrireu que en el vostre jardí interior s’hi amaga una sensibilitat que us permet connectar amb l’entorn de forma immediata: el temps s’atura i entreu en una altra dimensió.
No cal ésser extraordinàriament romàntic per a delectar-se amb la contemplació d’un paisatge que evoca un passat d’esforç i comunió amb la natura, eclipsat tal vegada per la presència del monestir.
Els arbres de la Pietat són l’expressió d’un esoterisme ancestral, creadors d’un ambient secret que ens encomana l’energia que té l’encanteri d’aquest lloc.
Una mà sàvia va saber crear aquest recer enigmàtic on poder meditar. Qui va guiar aquesta arbreda va assolir una autèntica meravella, una obra d’art del paisatgisme rural.
La llum filtrada per les capçades no busca ni flor ni fruit; només fa espurnejar l’aigua que no deixo de contemplar en aquest raconet tan críptic. El miracle de l’aigua i la simplicitat dels arbres són captivadors.
Arbres transcendents, que alliberen el pensament, que potser convoquen un hiperespai...
PS : El 17 de setembre - a la Cartoixa d’Escaladei- es fa una Jornada de Natura i Espiritualitat organitzada pel Museu d’Història de Catalunya.
J.D.Fernàndez i Brusi

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bonic aquest indret.
Bonic i desconegut, gràcies per compartir-ho.