dimarts, 19 de juliol del 2011

Shakespeare entre els arbres

"El somni d'una nit d'estiu", a l'aire lliure i gratuïta a l'Estació del Nord

"El somni d'una nit d'estiu", al parc de l'Estació del Nord de Barcelona.

Fins a finals de juliol, al parc de l'Estació del Nord de Barcelona es pot veure a l'aire lliure l'obra "El somni d'una nit d'estiu", de William Shakespeare És una proposta gratuïta d'un grup especialitzat a interpretar el dramaturg anglès: Parking Shakespeare. L'obra s'havia d'estrenar dissabte al Festival Shakespeare de Mataró, però per raons pressupostàries es va haver de suspendre i la companyia ha optat per fer aquestes representacions gratuïtes com a mesura de protesta.
A l'espiral del Parc de l'Estació de Nord apareixen Hèrmia, Lisandre, Helena i Demetri, els enamorats enganyats per un encanteri màgic.

A Barcelona es pot veure aquests dies Shakespeare al carrer, com es representaven moltes de les seves obra a l'època. I és que la companyia Parking Shakespeare torna per tercer any consecutiu a l'espai de til·lers del parc de l'Estació del Nord. Aquest cop amb "El somni d'una nit d'estiu", en què els actors duen la roba verda dels treballadors del parc. Com a format de carrer, es tracta d'una versió reduïda, d'una hora i vint minuts, que la fa més accessible als nens, que veuran com l'obra evoca fades, follets i altres figures màgiques.
L'espiral dels til·ler fa d'amfiteatre natural

El director "El somni d'una nit d'estiu", Joan Maria Segura, ha explicat que amb aquesta obra han pretès que la història relacioni la natura i part urbana i, per això, els actors no van vestits de l'època de Shakespeare, sinó com els treballadors de la brigada de parcs i jardins de Barcelona. "Els actors treballen amb els arbres i de cop i volta expliquen la història de Shakespeare", ha continuat Segura.
William Shakespeare a l'ombra dels til·lers

L'obra s'havia d'estrenar dissabte al Festival Shakespeare de Mataró, i per això a la representació s'hi integra la lectura d'una part del manifest de protesta per la seva suspensió. A causa de les pèrdues per la suspensió, la companyia ha obert un micromecenatge per contribuir a l'espectacle, que es podrà veure cada dia fins al 31 de juliol, excepte els dimecres. L'entrada és gratuïta.

· Article publicat a 3cat24.cat el 19.07.2011 ·

1 comentari:

Francesc Mas i Castanyer ha dit...

Avui hem anat a veure El somni d’una nit d’estiu. Ens ha agradat molt i ha estat una bona vetllada. Un bon treball dels actors i actrius i una bona posada en escena. Molt bé el lloc de l’espiral dels til•lers, el cant dels ocells i de les cotorretes i la remor de les fulles dels til•lers quan feia una mica d’airet semblava que també formessin part de l’espectacle. Tot i ser una representació a l’aire lliure, la bona dicció dels actors i actrius i la seva potent veu han fet que se sentís molt bé. Un espectacle recomanable.