dijous, 21 de juliol del 2011

Les pinedes de pinassa

Un manual de gestió d'hàbitats

'Les pinedes de pinassa. Manual de gestió d'hàbitats', publicació coordinada per Marc Gràcia i José Luis Ordóñez (CREAF), vol oferir una visió global i multidisciplinar de la realitat actual de les pinedes de pinassa al nostre país i donar exemples de bones pràctiques de gestió que poden ser útils per a tots els que tenen la responsabilitat de gestionar adequadament els sistemes naturals.
Les pinedes de pinassa són els boscos de pins més característics de les planes i zones interiors de muntanya, ja que la pinassa ha estat una espècia secularment afavorida gràcies a la qualitat de la seva fusta. Així mateix, les pinedes de pinassa amb un major grau de naturalitat constitueixen un hàbitat de gran valor ecològic i estan considerades d'interès comunitari prioritari per la Unió Europea.
L'elevada fragilitat davant dels incendis ha reduït de forma dràstica els boscos de pinassa al llarg dels darrers decennis. Per això cal cercar noves fórmules de planificació i gestió per tal de recuperar els paisatges forestals, i els seus valors associats, en aquestes àrees.
Aquest manual de gestió d'hàbitats de les pinedes de pinassa és el quart llibre publicat en el marc del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social de 'la Caixa' per a la conservació dels sistemes naturals de la Xarxa de Parcs Naturals.

· Fitxa de la publicació ·

1 comentari:

Anònim ha dit...

Obaga de Castelltallat in memoriam. Jo ja no et tornaré a veure com t'havia conegut.