dilluns, 30 de maig del 2011

Presentació del Vocabulari forestal

Presentació a València del Vocabulari forestal
de la Xarxa Vives i de l'APNL


Dia: Dimecres 1 de juny del 2011
Hora: 13.00 h
Lloc: Universitat Politècnica de València. Saló de graus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (Edifici 3P, planta baixa).
Adreça: Camí de Vera, s/n. València.

Amb la intervenció dels autors, Adriana Gil Puig i Rafael Delgado Artés.

Se sortejaran uns exemplars del vocabulari en format memòria usb entre els assistents.

Entrada gratuïta. Aforament limitat.

El Vocabulari forestal és una edició recent de la Xarxa Vives i de l'Àrea de Promoció i Normalització Lingüística de la UPV. La presentació de l'obra la faran Adriana Gil Puig i Rafael Delgado Artés, enginyers de Forests i coautors del vocabulari. Els altres autors són Vicent Garcia Martínez (llicenciat en Filologia Catalana), Penélope MacDonald Lightbound (doctora en Filologia Anglesa), Mercedes López Santiago (doctora en Filologia, esp. Francès) i M Elena Baynat Monreal (doctora en Filologia, esp. Francès).
El Vocabulari forestal compila terminologia de diferents branques de la ciència forestal com ara la Silvicultura, l'Ordenació forestal, la Dasometria, els Aprofitaments o les Repoblacions forestals, de ciències bàsiques relacionades amb el medi natural, com la Biologia vegetal o la Geomorfologia, i d'altres aspectes relacionats amb els terrenys i la propietat forestal.
Aquesta edició per a la Xarxa Vives consta d'un recull de 5.945 termes en valencià ordenats de manera discontínua on, per a cada terme, se'n donen les equivalències corresponents al castellà, anglès i francès. Dins del recull hi ha 800 noms de plantes, fongs i animals per als quals se'n dóna també el nom científic. Per últim, el vocabulari presenta els índexs castellà, anglès, francès i de noms científics, per tal de facilitar-ne la cerca multilingüe.
A més, es tracta del primer llibre electrònic editat dins de la col·lecció de vocabularis de la Xarxa Vives i el primer que ha publicat l'Editorial UPV, a la pàgina de la qual es pot descarregar lliurement: UPV Vocabulari forestal [arxiu Pdf 50 Mb]

Es poden escriure suggeriments i comentaris a Adriana Gil, que ha dirigit l'obra, si se li escriu a: vocabulariforestal@gmail.com

· Vocabulari forestal multilingüe ·

1 comentari:

Trini Martínez i Rubio ha dit...

gràcies per aquesta entrada (ha ha ha!! i pel bloc en genera, també)