dissabte, 20 de març del 2010

Que no es tali el noguer de Mieres

Veïns de Mieres es mobilitzen per salvar un arbre

El noguer motiu de l'al·legació d'ApG. Foto: R. E.

Una trentena de veïns de Mieres, la Garrotxa, han donat suport a una al·legació del grup municipal d'ApG –a l'oposició– que demana que no es tali un noguer del poble. L'arbre està situat en un solar del costat de l'escola, adquirit per l'Ajuntament per construir-hi el nou ambulatori, el projecte del qual ja s'ha aprovat de manera inicial. El projecte preveu rebaixar el nivell de la finca per deixar-la a l'altura del carrer i de l'escola, cosa que implica haver de treure aquest noguer, un exemplar en bon estat i que es calcula que té uns 50 anys. ApG considera que aquest arbre forma part del patrimoni local i per això sol·licita que es mantingui al seu lloc. En l'al·legació s'hi adjunta un informe tècnic sobre la manera com s'hauria de conservar el noguer.

R. Estéban. Mieres. El Punt
· Article publicat a El Punt el 19.03.2010 ·
Noguera de Mieres
Nom comú: Noguer, noguera
Espècie: Juglans regia
Perímetre: 0,48cm
Alçada: 9m
Capçada: 10m
Localitat: Es troba dins el municipi de Mieres
Situació: Està ubicada just al costat del pati de l'escola
Observacions: Es tracta d'una noguera centenària que es veu afectada per la construcció del nou dispensari local. S'està valorant si el trasllat pot afectar-la.
Font d'informació: Prem Pau Puig
Fotografia de Prem Pau Puig
· Publicat a Busquem Arbres amb Història el 10.03.2010 ·

1 comentari:

Olga Xirinacs ha dit...

Aquest nostre és un país arboricida, no hi podem fer més. Tenen una tírria especial als arbres, i s'hi miren poc a tallar-los. He vist a Astúries arbres sostinguts perquè no caiguessin, en un parc, formant-los-hi un pilar de pedra, com un pont. Aquí, els inclinats van a terra sense miraments.

En conseqüència, els que estimem els arbres sempre hem d'anar contracorrent.